Peliin liittyminen

Alue pelaajien omille keskusteluille. Täällä voi esittää kysymyksiä pelistä ja sen säännöistä, peliajoista ja sen sellaisesta. Keskustelua voi käydä myös kaikesta peliin liittymättömästä.

Peliin liittyminen

ViestiKirjoittaja Sinitassu » 26.08.2010 19:01

Miulle ei ole FARPaaminen yhtään tuttua, mutta voisin lähteä taas (pitkästä aikaa) pelailemaan teidän kanssa. Peli vaikuttaa olleen menossa jo jonkin aikaa ja melko intensiiviseltä enkä tiedä miten loogiselta ja järkevältä uuden pelaajan mukaan ottaminen edes tuntuu :D. Miten ootte ylipäänsä pelaillu? Ilmeisesti sekasesti useissa muodoissa?
Sinitassu
 
Viestit: 10
Liittynyt: 26.08.2010 12:33

Re: Peliin liittyminen

ViestiKirjoittaja kardinaali » 27.08.2010 09:33

Tervetuloa foorumille! :)

Tää Manhattan oli tosiaan mun eka kokeilu johtaa dekkaria ja ajattelin, että se toimii paremmin kirjoitetussa muodossa kuin pöydällä. Kuitenkin on niin paljon kaikkea muistettavaa tällaisessa pelissä. Lisäksi saatiin Anyra mukaan Englannista ilman mitään ongelmia :)

Nyt tää on paria viestiä vaille paketissa, joten ei varmaankaan kannata enää tulla mukaan... Joutuisit vaan lukemaan koko ketjun läpi jossa on aika kova homma ja pääsisit vaan sanomaan, että onkohan toi se murhaaja ;) Mutta me aloitetaan tietysti uusi peli tän jälkeen! Tai jo rinnalle (hehheh).

Tosin ideoita uuteen peliin ei ainakaan mulla heti ole... Sulta tietty jäi silloin vuosi sitten aika alkutekijöihinsä se meidän Witcher peli. Meillä on hahmot edelleen tallella :) En tosin tiedä, miten hyvin se taipuu farpiksi. Noppaheitothan me ollaan Manhattanissakin tehty rehellisesti itse. Yksi vaihtoehto toki voisi olla, että pj heittää pelaajien puolesta ja kirjaa tulokset omaan viestiinsä. Eli pelaajat vain kertovat, mitä haluavat tehdä ja seuraavassa viestissä pj kertoo tulokset.

Mä voisin koittaa rakentaa uudenkin dekkarin jos en muuta keksi. Tää oli ihan hauska kokeilu.

Noin ylipäätään me ollaan oltu aika roolipelien sekakäyttäjiä :D Ryhmäkamppiksia oli tuossa talvella jopa... ootas, kolme muistaakseni. Ja one-to-one pelejä ollaan harjoitettu aika ahkerasti etenkin nyt kun ollaan täällä Joensuussa. Yksi uusi pelaajakin liittyi porukkaan, mutta ei se oikein sopeutunut. Jäi pois muutaman kuukauden jälkeen.

Mut eiköhän me joku peli saada täällä pian pystyyn! :D
Kuva
Avatar
kardinaali
 
Viestit: 402
Liittynyt: 19.11.2009 12:34

Re: Peliin liittyminen

ViestiKirjoittaja Sinitassu » 27.08.2010 19:26

Dekkaria ois kyllä siisti pelata ja teil on ollu melko jännäkin toi ainakin mitä oon noita vanhoja viestejä lueskellu. Film Noir kun sattuu olemaan yksi suosikki genreistäni :). (Tai mikä Rope Noir oiskaan täs tapauksessa) -40 lukuhan on nimenomaan Film Noirin kulta-aikaa.

-40-luvusta ja dekkareista tietenkin tulee mieleen (ainakin itselleni) myös mafia hommelit joita saattais hyvinkin olla hauska pelata, en tiedä miten hyvin se vaan ropeksi taipuis, koska genrenä rikoselokuviin kuuluu keskeisenä osana ryhmän(perheen) tärkeiden henkilöiden (sisäpiirin) osan kuoleminen (saattaisi kyllä toimia kliimaksina).

Mitä mediana FARP minussa herättää on kiinnostus pelata jotain strategisempaa, usein pöytäpeleissä täytyy keskittyä juuri siihen hetkeen ja ikään kuin reagoida tarinan tapahtumaan, hidastempoisemmassa FARP mediassa saattaisi toimia erityisen hyvin hiukan strategisempi pelaustapa, jossa makrokaavan tapahtumat ovat hahmoille oleellisempia eikä heidän välttämättä tarvitse olla likaamassa käsiään jokaisen koiran paskan poiminnassa. Niin että hahmojen välinen interaktio on lähinnä asioista sopimista ja keskustelua kuin "millä me saadaan toi kissa puusta kun prinssi käski". Iso osa peliä olisi siis esimerkiksi kirjeenvaihto Seneschalin, Prinssin ja Sheriffin välillä, jossa tietenkin osa jännityksestä tulisi juuri siitäkin että "mitä toi hautoo mun selän takana". Sen lisäksi jos varais päiviä jolloin pelais Skypessä/Messenkerissä tjsp. niin nämä voisivat olla niitä foorumeja jossa hoidetaan F2F keskustelut ja tapahtumat (jotka sit vois esim. kopsata ja postata foorumille). En ole tosiaan FARPannut koskaan, joten käsitykseni siitä voi olla aika hatara.

Jaa jaa, teil oli semmonenki ihme kun uus pelaaja :D
Sinitassu
 
Viestit: 10
Liittynyt: 26.08.2010 12:33

Re: Peliin liittyminen

ViestiKirjoittaja kardinaali » 30.08.2010 10:05

Hih, toi sun ehdottama isojen kuvioiden pyörittely on sellainen juttu, joka meillä on jo jonkun aikaa ollut unelmana. Eli pelattaisiin esim. primoja ja hahmot voisivat käydä omia keskusteluja vaikka mesessä tai omissa viestiketjuissa tai livetapaamisissa. Peli olisi siis vähän niinkuin kokoajan päällä (realtime).

Tää idea kaatui vain siihen, että se vaatisi pelinjohtajalta aika ison panoksen kun pitäisi kokoajan olla perillä kaikkien juonikuvioista. Meidän ideassa myös livetapaamisilla olisi ollut iso rooli, eli niitä olisi tehty aika tiuhaan ja niissä siis pelaajahahmot olisivat voineet käydä läpi tapahtumia ja tehdä uusia linjavetoja.

Hmm... tietty jos mitään kunnon ryhmäpelejä ei pääse pelaamaan (täällä näyttää heikolta :( ) Niin voisihan sitä ajatella jos kuitenkin ryhtyisi tuohon. Se olisi erilaista ainakin. No, livetapaamiset voisi sitten unohtaa ;)

Toisaalta toi dekkari on kanssa ollut aika jees ja se ei tosiaan toimisi varmaan pöydällä niin hyvin. Ihan liikaa kaikkia yksityiskohtia jotka pitää muistaa.
Kuva
Avatar
kardinaali
 
Viestit: 402
Liittynyt: 19.11.2009 12:34

Re: Peliin liittyminen

ViestiKirjoittaja Kronus » 07.09.2010 13:58

Mitä Sini sano. Eli toi on kiinnostava idea. Joka kerta, kun se on päähän pälkähtänyt (aika monta), se on lopulta ajautunut samoille urille. Tavallaan se on hyvä juttu, visio on aika vahva. Mutta toisaalta ajatusta on joka kerta ohjannut tietoisuus ongelmista ja pelin johtamisen raskaudesta. Aina on päädytty siihen, että kukaan ei jaksaisi vetää sitä, kun pelinjohtajalle työmäärä ja palkitsevuus ei kohtaa.

Kuitenkin, me ollaan aina lähdetty larppi-ideasta. Larpin ei tarvitse olla massiivi-reaaliaikainen, että tulee tuo fiilis, että kuka jaksaa johtaa. Larpin nyt voisi unohtaa, ja ottaa mediaksi foorumin yms. verkkoyhteydet. sellaista me ei olla vielä ajateltu, kokonaan verkossa olevaa primo-peliä. Kun aina haluaa ujuttaa mukaan larppia, jos mahdollista.

Sellaiseen vois vaikka keräillä ideoita, kun niitä tulee. Yleisen keskustelun puolelle, ehkä? Pitäiskö laittaa ihan oma alue peli-ideoiden heittelylle?

Dekkarikin on kyllä kiva ja nyt jo hyväksi havaittu. Se on kyllä niin vahvasti johtajavetoinen, että tuskin kannattaa sellaista yrittää yhdistää makrotason peliin...

Joo, ja se uusi läppäri, jonka piti tulla viime kuussa... Ei o näkyny.
"The generation of random numbers is too important to be left to chance."
-Robert R. Coveyou
Avatar
Kronus
 
Viestit: 278
Liittynyt: 19.11.2009 12:57

Re: Peliin liittyminen

ViestiKirjoittaja kardinaali » 08.09.2010 14:20

Joo vois tehdä ideoille oman alueen!
Ja jos joku haluaa johtaa peliä täällä foorumilla niin viestiä vaan tänne niin luodaan pelille oma alue ja annetaan laajemmat oikeudet johtajalle :)
Kuva
Avatar
kardinaali
 
Viestit: 402
Liittynyt: 19.11.2009 12:34


Paluu OOC alue

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron