Kirinin kontaktit

Yleistä asiaa pelistä, New Yorkista vuonna 1949 sekä tärkeimmistä NPC hahmoista.

Kirinin kontaktit

ViestiKirjoittaja Kronus » 24.11.2009 15:59

Wade Parker
päätoimittaja (Queens Chronicle)

Kirin teki aikanaan nuorempana juoksupojan hommia Queens Chroniclelle. Samaan aikaan toimituksessa työskenteli mies nimeltä Wade Parker. Parker oli kunnianhimoinen nuori toimittaja. Kirin tutustui Parkeriin ja vuosia myöhemmin, kun Kirin kiinnostui itse toimittajan työstä ja otti yhteyttä tuttavaansa, hän löysi Parkerin päätoimittajan pallilta istumasta. Parkerin avulla Kirin sai pressikorttinsa ja ensimmäiset juttunsa julkaistua.

Wade on n. viisikymppinen tavanomainen New Yorkilainen: hänellä on rakas perhe, kuivahko työ ja vankka käsitys maailman kieroudesta. Hän on tehnyt paljon töitä päästäkseen hieman nautittavampaan asemaan ja oppinut matkan varrella pitämään omansa ja omiensa puolen. Terävänä toimittajana hän tietää paljon asioita ympäröivästä maailmasta, ja ymmärtää pitää oikeissa paikoissa tiedot ominaan. Pienehkön kaupunkilehden tehtävä ei hänen mielestään enää ole taistella tuulimyllyjä vastaan, vaan pitää asiakkaansa tyytyväisinä ja työntekijänsä turvassa.


Ensi kerralla:

Wong Huan
ravintoloitsija (Jade Garden)
"The generation of random numbers is too important to be left to chance."
-Robert R. Coveyou
Avatar
Kronus
 
Viestit: 278
Liittynyt: 19.11.2009 12:57

Re: Kirinin kontaktit

ViestiKirjoittaja Kronus » 26.11.2009 14:41

Wong Huan Henry
ravintoloitsija (Jade Garden)

Jade Garden on yksi Queensin lukuisista kiinalaisista ravintoloista. Siellä saa tilata eksoottisesti maustettua ruokaa ja kammottavaa olutta, kuulla kiinalaisten merkillistä kieltä huudettuna keittiön kohinoiden yli, nähdä kiinalaisten lapsilaumat jouksemassa huoneesta toiseen, syömässä suoraan seisovasta pöydästä ja saamassa satikutia, sekä kiinalaisen vanhusparin istumassa aina samassa pöydässä, vuorokaudenaikaan katsomatta. Melkoinen kulttuurishokki, kiinalaiset ja heidän käsittämättömät tapansa. Miksi heillä oli ovella sisäänheittäjänä pitkä mies, joka kaikkein vähiten näytti kiinalaiselta?

Siksi, että hän oli muita päätä pitempi. Juuri siksi, että hän ei ollut kiinalainen. Mies oli Kirin Vayun Travis. Hänen tehtävänsä oli huokutella sisään asiakkaita, mutta myös pitää ei-toivottuja vieraita ulkona. Vieraita, jotka saattaisivat haluta pahaa ravintolan henkilökunnalle, joka muodostui siitä, mitä länsimaiset kutsuivat suvuksi, mutta mikä kiinalaisille oli perhe, koti, ja jopa uskonto. Ja niitä todella oli, jotka halusivat pahaa.

Herra Wong, joka oli perinyt perheyrityksen johdon isältään, tiesi mitä kukakin halusi. Oli asiakkaita, jotka halusivat maksaa liikaa amerikkalaisesta ruuasta kiinalaisin maustein. Oli niitä, jotka halusivat oikeaa kiinalaista ruokaa, joka oli halpaa ja ravitsevaa. Oli myös niitä asiakkaita, jotka ostivat autolastillisen pilaantunutta ruokaa ja veivät sen suoraan hävitettäväksi. Kyse oli rahanpesusta. Wong yleensä tiesi, mistä rahat tulivat ja minne ne myöhemmin menivät, mutta kunnioitti näitä asiakkaita silti kaikkein eniten. Nämä asiakkaat ja heidän rahansa mahdollistivat perheyrityksen menestymisen muissa toimissaan.

Ongelmana Wongilla olivat mm. sisilialaiset mafiaperheet, jotka pitivät tietynlaisen toimen harjoittamista yksinoikeutenaan. Siksi Wong palkkasi vartijoita ja tiedustelijoita, jotta pysyi asioissaan askeleen edellä sisilialaisia. Sisilialaiset tiesivät Wongin perheen liiketoimista, ja saivat jopa osan tuotosta, mutta he eivät tienneet läheskään kaikkea. Myös poliisit ja viranomaiset suorittivat aika-ajoin tutkimuksia, jotka olisivat voineet koitua Wongin perheelle tuhoisiksi. Siksi esimerkiksi ravintolan ovella palveli perheen ulkopuolinen henkilö, joku joka pystyi varoittamaan perhettä ja pitelemään tunkeilijoita ainakin tovin, ja jonka vaaraanasettamisesta Wong ei saisi esi-isiensä epäsuosiota, sillä hän on pohjimmiltaan hurskas ja hyväsydäminen mies.

Kirin teki vartijan työtä muutaman vuoden ajan, ja solmi ystävällisen suhteen herra Wongin kanssa. Kirinille välttämättä selvisi perheyrityksen laatu, sekä myös perheen sisäinen maailma. Koska Kirin suojeli Wongin perhettä, ja tekee niin yhä pitämällä salaisuudet kätkössä, lupasi Wong myös auttaa Kiriniä.

Herra Wong on iältään viisissäkymmenissä, ja johtaa perheyritystään vahvalla auktoriteetilla. Hän on tiukka ja ankara ulospäin mutta lempeä sisäänpäin. Ulkopuolisen mielestä hän on lähes taatusti hankala. Tavallisten asiakkaiden kanssa on parempi, että joku muu hoitaa palvelun. Hän on sellainen mies, johon täytyy tutustua hyvin, jotta hänestä voi pitää.

Ensi kerralla:

Egon Herxheimer
matemaatikko
"The generation of random numbers is too important to be left to chance."
-Robert R. Coveyou
Avatar
Kronus
 
Viestit: 278
Liittynyt: 19.11.2009 12:57

Re: Kirinin kontaktit

ViestiKirjoittaja Kronus » 02.12.2009 13:44

Egon Herxheimer
matemaatikko

Egon Herxheimer, vaimoineen ja lapsineen, saapui sodan alla New Yorkiin pakoon Saksan natsihallintoa. He pakenivat juutalaisvainoa.

Kotimassaan Saksassa Egon oli syntynyt rabbin pojaksi suureen juutalaisyhteisöön. Varhaiset kokemukset ja vahva isä ohjasivat poikaa rabbin uralle, mistä Egon tavallaan löysikin kutsumuksensa. Hänen isänsä opetti poikaansa jatkuvasti tutkimaan ja rakastamaan kansansa lakeja. Isä onnistui istuttamaan Egoniin tiedonjanon ja nöyrän tutkijaluonteen. Egon ei koskaan kuitenkaan oppinut tuntemaan ihmisiä niin hyvin kuin lakeja ja kirjoituksia. Hän kiinnostui kansansa mysteereistä enemmän kuin kansansa auttamisesta. Hän pääsi helposti yliopistoon ja ajautui matematiikan pariin, mistä hän löysi mystereitä ja pulmia, ja missä saattoi samalla unohtaa kaikki maailman ihmiset. Matematiikan ohella hän opiskeli omaksi ilokseen, kuten moni opiskelutoverinsakin, salakirjoitusta ja koodinmurtamista, sekä matemaattisella tavallaan gematriaa ja muinaisia kieliä.

Egon meni naimisiin ensimmäisen ihastuksensa kanssa, kun hän vihdoin huomasi vastakkaisen sukupuolen liki kolmen kymmenen ikäisenä. Samoihin aikoihin alkoi natsipuolue nousta kannatuksessaan, ja sitten juutalaiset alkoivat joutua ahtaalle. Egon otti perheensä ja lähti Yhdysvaltoihin ensimmäisten joukossa. Vasta myöhemmin hän tajusi mitä todella oli tapahtumassa. Itse hän oli muuttanut täysin itsekkäistä syistä, jättänyt isänsä ja muun sukunsa taakseen. Silloin Egon koki pettäneensä kaiken sen, mitä juutalaisuus hänelle merkitsi. Hänestä ei ollut tullut, kuten hänen isänsä oli toivonut, auttajaa kansalleen. Ja nyt hänen kansansa, sukunsa, isänsä todella tarvitsivat auttajaa.

Egon, ennestään vetäytyvä, alkoi vajota masennukseen. Mutta Egon sai uuden mahdollisuuden: kun Yhdysvalloissa kamppanjoitiin kotirintamasta, sotaosakkeista ja tuotannosta, hän löysi työtä armeijan koodinmurtajana. Egon palveli laivastoa murtamalla saksalaisten ja japanilaisten koodikieliä, ja oli siinä hyvä.

Nyt sodan jälkeen Egon opettaa yliopistossa ja vapaa-ajallaan paneutuu harrastuksiinsa: matemaattisiin ongelmiin, vieraisiin kieliin, mysteereihin, koodeihin ja ristisanoihin. Hän kokee tehneensä mitä voi, vaikkei se olisi ollutkaan se mitä olisi pitänyt tehdä. Hän on edelleen hiljainen ja vetäytyvä, professorintapaansa.

Kirin tapasi Egonin tehdessään artikkelia Yhdysvaltoihin selvinneistä juutalaisista, ja ystävystyi tämän kanssa. Heitä yhdisää kyltymätön uteliaisuus, vaikkakin eri tavalla ilmenevänä.
"The generation of random numbers is too important to be left to chance."
-Robert R. Coveyou
Avatar
Kronus
 
Viestit: 278
Liittynyt: 19.11.2009 12:57


Paluu Kaupunkikuvaus, NPC:t ja muuta tietoa pelistä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron