CoC kampaniasta

Paikka kaikelle viralliselle sekä peleihin liittymättömälle keskustelulle.

CoC kampaniasta

ViestiKirjoittaja kardinaali » 23.03.2017 20:34

Kirjoittelen tähän Cthulhukamppiksesta, joka toivottavasti päästään jopa aloittamaan! ;)
Arkipäivisin pari-kolme tuntia kerrallaan... luulisi onnistuvan tällä meidänkin kiireisellä aikataululla. On kuitenkin mukavaa päästä pelaamaan ryhmäpeliä piiiitkästä aikaa.

En halua paljastaa pelin ideasta liikaa alussa, koska tarkoitus on pitää mysteeriä yllä. Hahmonluonti voi tapahtua yhdessä tai erikseen, sillä ei ole väliä. Laitan tähän hahmonluontisäännöt, jos haluatte heitellä etukäteen. Hahmoa ja hahmon tarinaa voi/kannattaa toki miettiä jo etukäteenkin. Vaikka Cthulhussa yleensä hahmot löytävät pelin edetessä itsensä tilanteesta, jossa työllä tai muulla arkisella ei enää ole niin väliä, niin on hyvä miettiä hahmolle kuitenkin jonkinlaiset juuret.

Hahmonluonti CoC:

Heitä 2d6+6 seitsemän kertaa ja jaa tulokset STR, CON, POW, DEX, SIZ, INT ja APP kesken
Heitä 2d6+9 tämä on EDU (heitä kaksi kertaa ja valitse niitä mieleisesi)
SAN = POWx5
Idea=int x 5, luck=pow x 5, know=edu x 5
Damage bonus= STR+SIZ (13-16= -1D4, 17-24=none, 25-32= +1d4, 33-40 = +1d6)

Hit points = CON + SIZ / 2 (pyöristetään ylöspäin)
Magic points = POW
Sanity points = SAN (ympäröi taulukosta)
Päätä ammatti. Jaa ammattikohtaisiin skilleihin EDU x 20+1d6 pistettä.
Jaa vapaavalintaisiin skilleihin INT x 10+1d10 pistettä

hahmolomake löytyy muun muassa täältä (ja meiltä saa printatun, joka on vähän parempi itse asiassa):
http://www.pertinentdetail.org/charsheets/


Pari rajoitusta hahmonluontiin:

Hahmot eivät saa olla yli 45-vuotiaita

Hahmot eivät mielellään saisi olla mustia. Tämä ei ole ehdoton ei, jos välttämättä haluat tehdä mustan, mutta ajattelin ihan noin pelin sujuvuuden kannalta olevan ok, jos hahmoilla olisi vapaa päästy kaikkialle (1920-lukua kun pelataan).

Riippumatta siitä, millaisen hahmon teet, jokaisella hahmolla on ruoka-aineallergia. Hahmot eivät voi syödä kalaa tai äyriäisiä. Allergia ei ole niin vakava, että se rajoittaisi hahmojen liikkumista. Jos samassa ravintolassa joku syö kalaa, hahmot eivät saa hengenvakavia oireita. Mutta itse he eivät voi mereneläviä syödä ilman vakavia seurauksia. Korvaukseksi tästä hahmot saavat yhden pisteen lisää CONiin. He kestävät muita ruoka-aineita ja myrkkyjä sitten hiukan paremmin.
Kuva
Avatar
kardinaali
 
Viestit: 402
Liittynyt: 19.11.2009 12:34

Re: CoC kampaniasta

ViestiKirjoittaja kardinaali » 23.03.2017 20:55

Pelin miljööstä:

Peli sijoittuu vuoden 1926 Baltimoreen. Itärannikolla sijaitseva teollisuuskaupunki elää huippuvuosiaan: kaupungin väkiluku on 100.000 asukasta enemmän kuin nykypäivänä. Teollisuuden lisäksi kaupunki tunnetaan teattereistaan ja etenkin oopperastaan. Joukkoliikenteestä vastaavat raitiovaunut. Tiet sekä raiteet ovat moitteetomassa kunnossa. Vielä 20-luvulla katukuvassa näkyy vahvasti kaupungin ensimmäisten siirtolaisten vaikutus, Baltimoren asukkaista valtaosa polveutuu saksalaisista tai irlantilaisista siirtolaisista. Baltimore on myös Yhdysvaltojen katolilaisin suurkaupunki ja uuden mantereen katolilaisten keskus.

Kaupungin päättäjät ovat näkyvästi vastustaneet kieltolakia 1920-luvun puolesta välistä lähtien. Koko Marylandin osavaltio on kieltolakia vastaan, mutta etenkin Baltimorelaiset ovat ylpeitä rohkeudestaan vastustaa järjetöntä lakia. Julkisesti alkoholin juonti ja myynti on kuitenkin maan lakien alla tuomittavaa, ja vuonna 1926 Baltimoren juopumuspidätykset olivatkin maan kärkeä. Siitä huolimatta trokarit saavat tehdä työtään suhteellisen rauhassa ja salakapakat ovat kaupunkilaisten yleisessä tiedossa. Baltimoren viinarallia valvovat liittovaltion miehet, sillä kaupungin omaan hallintoon ja poliisiin ei voi luottaa. Liittovaltion agentit ovat vihattuja vieraita kaupungissa, eikä ole lainkaan tavatonta, että kunniallisetkin kaupunkilaiset käyvät joukolla heitä vastaan. (Esimerkkinä eräs mellakka vuonna 1925, jossa agentteja heiteltiin pilaantuneilla majoneesipurkeilla...).

Hahmot asuvat siis Baltimoressa, mutta heidän ei tarvitse olla syntyperäisiä. Baltimoressa on paljon työtä, viihdettä ja myös kaksi yliopistoa, joten kaupunki vetää puoleensa monenlaista väkeä. Hahmojen ei myöskään tarvitse tuntea toisiaan etukäteen, sillä ensimmäisessä pelissä he pääsevät tapaamaan varsin mukavissa merkeissä: Hahmot ovat juuri päässeet perimään rikkaan isosedän, josta kumpikaan hahmo ei tosin ole koskaan kuullutkaan...
Kuva
Avatar
kardinaali
 
Viestit: 402
Liittynyt: 19.11.2009 12:34

Re: CoC kampaniasta

ViestiKirjoittaja Thaddeus Tripp » 24.03.2017 00:12

Veikeä idea settingiin, Tulhu on kyllä selkeästi 20-luvulle suunniteltua :)

Eipä tuossa asetelmassa itsessään mitään rasismin puolesta, olihan mösjöö Lovecraft itse myöskin suht paranoidi monenkin ihmisryhmän suhteen. Ja ne ei-ihmiset vasta hirveitä olivatkin! Ehkä tällä kertaa voisi tehdä jonkin verevän tutkijan ettei tarvi aina olla geriatrikkoja pelaamassa...

Hienoo, löytyi nämäkin foorumitunnarit vielä!
Avatar
Thaddeus Tripp
 
Viestit: 77
Liittynyt: 17.10.2010 15:29

Re: CoC kampaniasta

ViestiKirjoittaja kardinaali » 09.05.2017 10:08

Tulevaa pelikertaa ajatellen kävin aikani kuluksi vilkaisemassa, millaisia halloween asut olivat 1920-luvulla. Ja minä kun luulin, että nykyään on pelottavia asuja! Ei hemmetti, ennen on osattu :D Linkkaan pari sivustoa tähän, voitte käydä huviksenne katsomassa.

http://metro.co.uk/2016/10/18/halloween ... g-6197849/

Ja tästäpä idea, että tulevana syksynä sitten pitää järjestää halloweenit 20-luvun teemalla, naapurusto saa painajaisia :lol:

https://smileandgun.wordpress.com/2016/ ... n-costume/
Kuva
Avatar
kardinaali
 
Viestit: 402
Liittynyt: 19.11.2009 12:34


Paluu Yleinen keskustelu & admin-ilmoitukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron