Rodut

Tietoa pelimaailmasta sekä sen asukeista ja tapahtumista.

Rodut

ViestiKirjoittaja Kronus » 06.01.2011 20:33

Tässä pelimaailmassa päätin käyttää ihan tavallisimpia fantasiarotuja, joita ovat:
-Ihmiset
-Haltiat
-Kääpiöt
-Puolituiset

Ihmisiä tuskin tarvitsee kummemmin esitellä. Ihmiset ovat Shalerian väkiluvultaan suurin kansa. Ihmisten kuninkaat hallitsevat koko Shalerian valtakuntaa (joskaan eivät kaikkia sitä ympäröiviä maita), ja ihmisten neuvokkuuden ja rohkeuden ansiosta heidän joukostaan löytyy jokaisen ammatin parhaimpiin kuuluvia taitajia.

Haltiat ovat lumoavia ja kauniita, mystisiä ja toismaallisia. Shalerian valtakunnassa haltiat ovat harvinainen, joskaan eivät ainutlaatuinen näky. Kun haltioita tavataan, he ovat yleensä kotoisin Viluviiman metsästä, jossa asustaa metsähaltioiden kansa, ja tulleet ihmisten ilmoille toimittamaan asioitaan. Myös muista maista on haltioita nähty, mutta heidän vierailunsa ovat sitäkin oudompia. Kuvaukset siitä, mitä asioita haltioilla sitten ihmisten luona on, vaihtelevat suuresti. Toisinaan haltiat haluavat vain myydä valmistamiaan taikajuomia tai muita mystisempimpiä esineitä, tai ostaa raaka-aineita niihin (monet haltiat arvostavat vaihdon välineinä palveluksia ja sitoumuksia enemmän kuin rahaa). Joskus taas haltiat kertovat olevansa suorittamassa suurta ja ihmeellistä tehtävää.

Kääpiöt tulevat kaukaa omilta mailtaan kauppiaina, palkkasotilaina ja vaeltajina. He ovat usein kokeneita matkalaisia ja kertovat kohteliaille kuuntelijoille uskomattomia tarinoita. Heillä on matkoistaan ja kovista ajoista huolimatta oma ylpeä kulttuurinsa ja omat uskomuksensa. He ovat sitkeitä ja usein omanarvontuntoisia. Heitä voidaan pitää ahneina tai nokkavina, mutta useimmat heistä vain pyrkivät hoitamaan kanssakäymisensä muiden rotujen kanssa sotkematta asiaa liikaa kenekään tavoilla tai säädöksillä. Eihän niiden pidä antaa seistä voittojen tai tuoton tiellä.

Puolituiset ovat vähäpätöinen rotu, sillä heillä ei ole kuninkaita tai kuningaskuntia. Jos heillä jokin oma maakappale jossakin on, niin ainakaan sitä ei kukaan muu tavoittele. Sen sijaan puolituisten tiedetään kiertävän suurempien rotujen maakunnissa pieninä joukkoina tai suurempina heimoina, toisinaan leiriytyen pitemmäksi aikaa yhteen paikkaan. Nämä leirit eivät koskaan kestä, vaan siirtyvät taas toisaalle viimeistään silloin kun veroa asumisesta aletaan vaatia, tai kun alueen hallitsija saa tarpeekseen varkaustapauksista, jotka tuntuvat seuraavan näitä viattoman iloisia kulkijoita.

Puolirotuja, kuten puolihaltioita, ei juurikaan Shalerian maaperällä tavata. Rotujen sekoittuminen on uskonnon kieltämää. Uskonnot ovat eri roduilla ja eri alueilla hieman erilaisia, mutta kaikki uskovat jumalten luoneen erilaiset maanpäälliset rodut. Rotujen sekoittamisen katsotaan loukkaavan jumalia, ja siten aiheuttavan kärsimystä ja onnettomuuksia. Kaikki ovat panneet merkille kääpiöiden valtakunnan tuhon, ja syyksi tuhoon huhutaan muun muassa kääpiörodun sekoittumista muihin. Tämä kaikki ei tietenkään tarkoita, etteikö rotujen sekoittumista tapahtuisi. Pikemmin se tarkoittaa, että kaikki asianomiset yleensä pyrkivät kätkemään asian muilta. Onnekkaimmat puolirotuiset yksilöt usein esiintyvät toisen vanhempansa rodun edustajana ja naamioituvat tarvittaessa, peläten paljastumista. Puolirotuiset, jotka eivät pysty peittämään alkuperäänsä joutuvat usein elämään elämänsä syrjässä ja halveksittuina, poissa toisten silmistä.
"The generation of random numbers is too important to be left to chance."
-Robert R. Coveyou
Avatar
Kronus
 
Viestit: 278
Liittynyt: 19.11.2009 12:57

Paluu Maailma

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron