Maailmankartta

Tietoa pelimaailmasta sekä sen asukeista ja tapahtumista.

Maailmankartta

ViestiKirjoittaja Kronus » 07.01.2011 16:49

Nappasin googlesta kartan. Ei ollut mitään copyright-tietoja löydettävissä koko sivustolta, joten eikös se ole sitten ihan oikein..?

http://www.brodt.dk/peter/s_shaleria.jpg

Kuva
"The generation of random numbers is too important to be left to chance."
-Robert R. Coveyou
Avatar
Kronus
 
Viestit: 278
Liittynyt: 19.11.2009 12:57

Re: Maailmankartta

ViestiKirjoittaja Kronus » 09.01.2011 14:57

Shalerian suuri perustuslaillinen yhteismonarkia syntyi, kun Dragonian Vesemqua-kuningashoune liitti itseensä Utwanin sekä Celestran kuningashuoneet miltei 60 vuotta sitten. Liitto perustui uuden hallitomuodon sinetöivään perustuslakiin, joka takasi alueille tietyn itsehallintaoikeuden, vaikka ne yhdistettiin saman kuningashuoneen alaisiksi. Liitto myös pelasti alueet uhkaavalta ja katkeralta pitkittyneeltä sodalta, joka alkoi Dragonian hyökättyä Celestraan aikeenaan valloittaa tuo selvästi köyhempi ja heikompi alue omakseen. Dragonian yksinkertainen ja varma voitto oli muuttumassa kalliiksi ja pitkäksi koettelemukseksi Utwanin tultua Celestran avuksi, kun kuningashuoneet yhdistävä perustuslaki pelasti koko alueen ja loi Shalerian valtion sekä uuden taloudellisen kultakauden.

Shalerian valtio kattaa siis Dragonian, Utwanin ja Celestran alueet. Jokaista niistä hallitsi aiemmin ihmisten kuningashuoneet, mutta ne yhdistettiin yhdeksi hallitsijasuvuksi, jonka kuningas hallitsee nyt kaikkia kolmea aluetta. Jokainen alue kuitenkin pitää edelleen lisäksi omaa paikallishallintoaan. Vesemqua-suku hallitsee yhä Dragoniaa, Utwanissa valtaa pitää Diadran-suku ja Celestran johdossa on Elori-suku. Alueista selvästi köyhin Celestra on kokenut eniten hallinnollisia muutoksia keskushallinnon painostuksesta. Dragonia ja Utwan ovat säilyttäneet enemmän vanhoja tapojaan ja autonomiaansa.

Shalerian pääkaupunki ja hallinnon keskus on Lith Tiror, joka sijaitsee miltei keskellä valtakuntaa, Chugack-vuorten ja Mustan Metsän kupeessa, lähellä Viluviiman haltiametsää. Lith Tiror (kansan suussa vain Tiror) oli ennen liittoa Dragonian pääkaupunki, nimeltään Tricania. Sen toreilla ja kujilla voi useita kasteja ja lukemattomia ammatteja edustavien ihmisten lisäksi helposti törmätä esiintyviin puolituisiin, kaupusteleviin kääpiöihin ja jopa haltioihin, jotka ovat tulleet asioilleen meluisaan ja likaiseen kaupunkiin. Kaupunki on hyvin vanha ja se on rakentunut Tricanin linnakkeen ympärille. Tricanin linnake on kauan sitten rakennettu puolustusasemaksi ja sotilaallisen hallinnon keskukseksi. Sen sijainti vuoren kainalossa on täydellisesti valittu puolustustarkoituksiin, eivätkä sitä ole tiettävästi kyenneet valloittamaan edes viekkaat ja maagiset haltiat, vaikka se on nähnyt lukuisia sotia historiansa aikana. Nyt linnakkeesta maataan hallitsee Shalerian yhdistetty kuningassuku.

Valenor on Lith Tirorille tärkeä satama- ja kauppakaupunki. Syvällä sisämaassa Lith Tiror on turvassa höykkääjiltä, mutta se on silti riippuvainen hyödykkeistä, joita sinne kulkee päivittäin Valenorista. Valenor on varsin vauras ja siellä erityistä valtaa ovat saavuttaneet kauppakillat, jotka laivoillaan tuovat tuotteitaan kaukaisista maista. Moni kuuluisa maailmaa kiertänyt seikkailija pitää Valenoria kotikaupunkinaan. Valenorista on kuitenkin - kenties yllättäen - vaikea löytää kääpiökauppiaita, joita miltei mistä tahansa muusta paikasta on yleensä löydettävissä.
"The generation of random numbers is too important to be left to chance."
-Robert R. Coveyou
Avatar
Kronus
 
Viestit: 278
Liittynyt: 19.11.2009 12:57

Re: Maailmankartta

ViestiKirjoittaja Kronus » 09.01.2011 16:48

Shalerian koilispuolella, Jumalan Muurin tuollapuolen, levittäytyy Oerk, Kääpiöiden vanha valtakunta. Oerk on ennen ollut vehreä ja rikas maa jossa kääpiökansa eli vauraana, puolustaen horjumatta tapojaan, uskoaan ja rikkauksiaan kaikkia ulkopuolisia vaikuttajia vastaan. Heidän jumalansa selvästi katsoi heihin suopeana ja ylpeänä, eikä Oerkin kääpiöiltä puuttunut mitään.

Mutta nyt vauraus on kadonnut. Kääpiöiden on täytynyt ylimielisyydessään luokata jumalaansa, joka on asetanut heidän eteensä nyt suuren koettelemuksen. Vain sadassa vuodessa Oerkin vehreät puutarhat ovat kuihtuneet kuivaksi erämaaksi. Suuret kaupungit ovat rapistuneet, kun perheet muuttavat ruuan perässä tai vaihtavat vaeltavaan elantoon. Kerran ylväs kääpiökansa on menettänyt rikkautensa ja joutunut naapuriensa vaurauden varaan. Näinä päivinä monet Oerkin kääpiöt vaeltavat Shalerian ja Oerkin välillä, haalien askeettisen elantonsa kasaan käymällä kauppaa tai suojelemalla muiden kansojen karavaaneja. Myös röystelevät kääpiöjoukot ovat alkaneet yleistyä, mutta ne koostuvat erityisen epätoivoisista yksilöistä. Kääpiöt ovat vastoinkäymisistään huolimatta yhä uskollisia jumalalleen ja tämän säädöksille. Kääpiöden johtajien - jotka nykyisin ovat useimmiten myös pappeja - rangaistukset rikoksista ovat paljon koventuneet, ja kun kääpiöt saavat kiinni yhden omistaan, joka on rikkonut heidän lakejaan vastaan, näyttää rangastus kaikille miten uskollisia kääpiöt jumalalleen ovat.

Cimbre on kääpiöiden valtakunnan vanha pääkaupunki, jossa valtavat spiraalimaiset tornit kohoavat korkealle kohti taivasta. Cimbren alue oli aikanaan hyvin vehreää Dunedin-joen jokilaaksoa, jonka pellot tuottivat monta satoa vuodessa. Nyt Dunedin-joki on kuivunut, eivätkä pellot enää elätä suuren kaupungin väenpaljoutta. Valtava kaupunki on autioitunut ja alkanut rapistua. Yhä silti vanhan valtakunnan Drawath-hallitsijat pysyvät siellä ja antavat verotuloistaan kaiken liikenevän kaupungin muinaisille temppeleille ja niiden papeille.
Viimeksi muokannut Kronus päivämäärä 18.05.2011 14:32, muokattu yhteensä 1 kerran
"The generation of random numbers is too important to be left to chance."
-Robert R. Coveyou
Avatar
Kronus
 
Viestit: 278
Liittynyt: 19.11.2009 12:57

Re: Maailmankartta

ViestiKirjoittaja Kronus » 18.01.2011 19:07

Dragonia on vaurasta aluetta, mutta sen vauraus perustuu maaperän rikkaille mineraaleille ja kaupankäynnille. Ruuan suhteen Dragonia on tyypillisesti joutunut turvautumaan kalastukseen tai kaupankäyntiin (vaikkakin tarinat siitä, mitä Dragonian laivasto merten takana on tehnyt, ovat varsin villejä). Seikan katsotaan vaikuttaneen Dragonialaisten temperamenttiin, ja ainakin he ovat saaneet agressiivisen maineen.

Agapalonissa sijaitsevat Dragoninan ainoat varteenotettavat peltomaat, ja siksi niitä vaalitaan valtakunnan elämänlankana. Agapalon on aina nauttinut Vesemqua-suvun erityissuojelua, ja siitä on syntynyt sanonta että Dragoniassa talonpojatkin ovat etuoikeutettuja.
"The generation of random numbers is too important to be left to chance."
-Robert R. Coveyou
Avatar
Kronus
 
Viestit: 278
Liittynyt: 19.11.2009 12:57

Re: Maailmankartta

ViestiKirjoittaja Kronus » 24.01.2011 15:43

Viluviiman metsä (Coldwind Forest) peittää suuren alueen Dragonian pohjoisosasta. Metsän suurista ja vahvoista puista saadaan materiaalia Dragonian mahtaviin kauppa- ja sotalaivoihin. Monet Dragonian rikkaat ja mahtavat tekevät myös mahtipontisia metsästysretkiä metsän syvyyksiin maineen ja kunnian toivossa, mutta syvälle metsään meneminen vaatii todellista rohkeutta. Eristäytyvien haltioiden lisäksi syvällä metsässä asustaa vaarallisia petoja. Metsä on niin suuri, että Dragonian kokeneimmatkaan eränkävijät eivät tunne sen salaisuuksia, ja moni uhkarohkea metsämies eksyy tai jää sille tielleen. Metsä ei selvästi pidä vieraista.
"The generation of random numbers is too important to be left to chance."
-Robert R. Coveyou
Avatar
Kronus
 
Viestit: 278
Liittynyt: 19.11.2009 12:57

Re: Maailmankartta

ViestiKirjoittaja Kronus » 31.01.2011 10:04

Musta Metsä

"Se on surullinen vanha metsä, joka sijaitsee vanhojen valtakuntien rajoilla. Sotilaallisesti katsoen se tarjoaa suojaa heikentyneille joukoille, mutta hämmentää viestintää ja vaikeuttaa joukkojen koordinointia. Siellä on taisteltu useasti katkeria, epätoivoisia kamppailuita, eikä lesovik ole ainoa levoton henki siellä. Viimeksi 58 vuotta sitten, ennen Shalerian yhdistämistä, Dragonia kärsi vakavan tappion metsässä."

-Junia Benasthe, Dragonian Lindwurm-kaartin luutnantti
"The generation of random numbers is too important to be left to chance."
-Robert R. Coveyou
Avatar
Kronus
 
Viestit: 278
Liittynyt: 19.11.2009 12:57


Paluu Maailma

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron