Joshua Thompson

Joshua Thompson

ViestiKirjoittaja ChristinaDeath » 12.01.2012 15:49

JOSHUA THOMPSON

NIMI: Joshua Thompson
IKÄ: 34 (syntynyt 26.8.1891)
KOTI: Boston, Massachusetts, USA (asuu kerrostalossa yksiössä)
AMMATTI: pappi (mustien babtistiseurakunta)
SIVIILISÄÄTY: Sinkku
TUNTOMERKKEJÄ: tummaihoinen, kalju, suhteellisen nuorekkaan näköinen, aika laiha ja pienikokoinen. Salkussa on usein mukana isokokoinen Raamattu, mutta jos salkku ei ole mukana niin takin taskusta löytyy sama kirjakokoelma minikokoisena.
LUONNE: Ristiriitainen persoona. Mietteliäs, normaalisti ehkä hieman aran/pelokkaan oloinen mutta uskon kiihkossaan olemukseen tulee täysin erilaista varmuutta. Erittäin kova evankelioimaan ja kertomaan omia mielipiteitään esim. alkoholista. Teodikean ongelma kiinnostaa häntä erityisen paljon. Omaa hyvät psykologiset taidot (kehittyneet kenties elämän ankarien kokemusten myötä?). Absolutisti. Lievästi altruistinen.


PERHE: Joshuan perheeseen kuului vanhemmat ja pikkusisko (ikäero sisarusten välillä: 2 vuotta). Isä teki töitä (siivooja/”baarimikko” pienessä baarissa), ja äiti huolehti lasten kasvatuksesta ja kotiaskareista. Kun Joshua oli 6-vuotias, sai hän ensimmäisen kerran vihiä siitä, että isällä ei ole kaikki asiat kunnossa: isä oli normaaliin tapaan tullut töistä myöhään kotiin, mutta hänen olemuksessaan oli jotakin pikku-Joshualle vierasta. Ajan mittaan kävikin ilmi, että alkoholista oli tullut isälle turhankin rakas ystävä.

Alkoholismi paheni, ja baarista alkoi kehittyä isälle tärkeämpi paikka mitä kodista. Vuosien kuluessa vanhempien välisiä, tulisia riitoja alkoi olla yhä useammin. Eräänä iltana – tämä tapahtui Joshuan ollessa 9-vuotias – äidin ja isän riitely kehittyi todella pahaksi. Tilanne riistäytyi käsistä: Joshuan ja hänen pikkusiskon huoneeseen kantautui rikkoutuvien lautasten ja huonekalujen ääniä ja äidin tuskan huutoja. Yhtäkkiä kuului pamaus, jonka jälkeen taloon laskeutui syvä, sydäntä raapiva hiljaisuus. ”EIIIII!”, isä huusi juovuksissaan, jonka jälkeen kuului vielä toinen pamaus. Joshua meni pelokkaana katsomaan, mitä oli tapahtunut. Verkkokalvoille heijastui sellainen näky, mitä hän ei voisi koskaan unohtaa: lattialla makasi kaksi veren peitossa olevaa, kuollutta olentoa, hänen vanhempansa. Isällä oli kädessään työpaikalta saatu pistooli, joka valitettavasti sai illan tragediassa suuren osan. Joshua ei keksinyt mitään muuta kuin lähteä pikkusiskonsa kanssa pois talosta. Ainoa paikka, minkä he sillä hetkellä muistivat, oli mummon ja papan (isän puolelta) koti muutaman kilometrin päässä.


KOTI: Perhe asui pienikokoisessa kerrostaloasunnossa rauhattomalla (slummi)alueella, jossa väkivalta, laittomuudet ja rodullinen eriarvoisuus olivat osa jokapäiväistä elämää. Kun hänen vanhempiensa tilanne alkoi pahentua, ottivat mummo ja pappa lapset huostaansa.


NUORUUS: Edellä kuvattu elinympäristö vaikutti erittäin traumatisoivasti psyykkisesti herkkään Joshua-poikaan. Joshua oli koko nuoruutensa ajan hyvin ujo, sisäänpäinkääntynyt ja vaitonainen elämästään. Opiskelusta ja lukemisesta tuli hänelle rakkaita pakokeinoja niistä negatiivisista tuntemuksista, joita elämän rankat kokemukset olivat hänelle aiheuttaneet. Pikkusisko oli hänelle erittäin tärkeä.


AIKUISUUS: Vaikka ulkopuolisin silmin Joshua näytti tasapainoiselta ja normaalilta ihmiseltä, kovaksi kehittyneen kuoren alla oli hyvin epätasapainoinen, yksinäinen, rikkinäinen ja pessimistisyyteen taipuva persoona.

Opiskelujen jälkeen hän teki useita vuosia siivoojan töitä. Kuitenkin hän halusi jotain muuta elämältään, jotain suurempaa. Mutta koska sen aikaisessa yhteiskunnassa mustilla ei ollut kovinkaan paljon oikeuksia, hän ajatteli että hänen on vaan tyydyttävä kohtaloonsa. Kunnes...


USKOONTULO 27-VUOTIAANA: Joshuan mummo ja pappa olivat hartaita uskovia, ja heillä oli tapana ottaa lapset mukaansa mustien baptistikirkon järjestämiin eri tapahtumiin ja jumalanpalveluksiin. Kovasta uskon kylväys-työstä huolimatta teini-ikäisen Joshuan sydän ei lämmennyt kirkon julistamalle ilosanomalle – lapsuudessa ja nuoruudessa hän suhtautui uskon asioihin ”ihan sama”-asenteella. Tosin hänen mielestään kirkon järjestämät tapahtumat tarjosivat niitä hetkiä, jolloin hän psytyi heittämään kaikki huolensa hetkeksi nurkkaan ja olemaan oikeasti onnellinen.

Joshuan aikuistuessa alkoi kovan kasvuympäristön ja rankan elämän rakentama ulkokuori pettää. Vuosia työelämässä oltuaan hän sairastui vakavaan masennukseen. Kovinta masennuskautta kesti pari kuukautta, kunnes eräänä iltana lapsuuden muistoista pomppasi mieleen kotikirkko - siellä kaikuva iloinen musiikki, rakkaat läheiset, huolettomuus, onnellisuus. Joshua päätti heti lähteä käymään tässä kirkossa. Perille päästyään hän huomasi siellä olevan menossa tapahtuma, jossa eri ihmiset kertoivat uskoontulostaan. Joshua istui taaimmaiselle penkkiriville kuuntelemaan. Kuunnellessaan ihmisten puheita alkoi kauan aikaa sitten kylvetty, pienenpieni uskon siemen kasvaa räjähdysmäisellä tavalla. Yhteislaulun alkaessa ja ”hallelujah!”-huutojen raikuessa Joshua alkoi itkemään – ensimmäistä kertaa moniin vuosiin. Tuon tapahtuman jälkeen Joshua meni juttelemaan illan tapahtumasta vastanneelle papille, Nathan Harrisille. ”Haluan puhua kanssasi, nyt heti!”, Joshua sanoi. Nathan hymyili lämpimästi ja suostui pyyntöön. Joshua vuodatti koko elämänsä hänelle, kertoi kaikista tuskan ja surun hetkistä, joita hän oli joutunut kokemaan ja kuinka hän tänä iltana sai kokea Jumalan sytyttävän liekin hänen rintaansa. Tuon illan jälkeen hän kävi Nathanin juttusilla joka päivä seuraavan kahden viikon ajan. Tuona aikana hän huomasi masennuksensa kadonneen ja pahan olon häipyneen. Joshua ajatteli tämän olevan selvä merkki Jumalalta. Pian tämän oivalluksen jälkeen hän päätti ottaa kasteen.

Vanhan ja viisaan Nathanin puheet ja vahva uskoontulo inspiroivat häntä sen verta paljon, että hän päätti itsekin ryhtyä papiksi ja Jumalan sanan eteenpäinviejäksi. Nykyisin hän toimii samassa seurakunnassa pappina. Papin uransa aikana häntä on teologian osa-alueella alkanut kiinnostamaan erityisen paljon kärsimyksen ongelma (johtuen kaikesta siitä kärsimyksestä, jota hän on itse joutunut kokemaan elämänsä aikana).
Avatar
ChristinaDeath
 
Viestit: 7
Liittynyt: 01.11.2011 10:17

Re: Joshua Thompson ja baptismi

ViestiKirjoittaja ChristinaDeath » 12.01.2012 16:07

Tässä vielä baptismista joitain tietoja:

Baptismi (lähde: Kirkkotiedon käsikirja)
─ Nimi tulee kreikan kielen kastetta tarkoittavasta sanasta.
─ Yksi maailman suurimmista protestanttisista kirkkokunnista, Yhdysvallat on baptismin keskus.
─ Yhdysvaltojen baptistinen liike on monipolvinen ja vaikeasti hamoteltava. Leimaa-antavaa on rikas kulttuurinen erilaisuus; kirkkokunta on erityisen vaikutusvaltainen mustien keskuudessa. Mustien baptismi on sosiaalisesti ja poliittisesti aktiivisempaa kuin valkoisten amerikkalaisten baptismi.

Korostuksia (tutkijoiden listaamia asioita):

Raamatun arvovalta
Seurakunnan jäsenyys uudestisyntymisen kautta
Upotuskaste merkkinä uskoontulosta ja seurakunnan jäsenyydestä (Upotuskaste: uskovien kasteen tärkeyttä korostetaan uskon kuuliaisuutena, jolla ei kuitenkaan ole pelastavaa vaikutusta. Kristityksi ei tulla kasteen sakramentin kautta, vaan henkilökohtaisen uskonratkaisun avulla. Tosi kirkko koostuu henk.koht. uskon omaavista, kastetuista henkilöistä.)
Ehtoollinen (ehtoolliskäsitys reformoidusta perinteestä: ehtoollinen on vertauskuva, jossa muistellaan Jeesuksen kuolemaa, ylösnousemusta ja taivaaseenastumista.)
Paikallisseurakunnan itsenäisyys (vapaaehtoiseen valintaan perustuva yhteisö ei voi olla sidoksissa valtioon eikä maallisiin auktoriteetteihin, vaan se on hengellinen yhteisö.)
Kaikkien uskovien pappeus (Joshua poikkeaa tästä: hän on hyvin ylpeä siitä, että hän on nimenomaan pappi...)
Uskonnonvapaus

Jumalanpalveluselämä: evankelioimistilaisuudet (uskosta osattomia ihmisiä kutsutaan tekemään julkinen uskonratkaisu), henkilökohtaiset todistuspuheenvuorot. Mustissa seurakunnissa meno ei paljoa eroa helluntailais-karismaattisista jumalanpalveluksista.
─ Seurakunnan tärkein tehtävä evankelioida ja tehdä lähetystyötä. Tämän takia arkielämän evankeliointi olennaista (erityisesti Yhdysvalloissa).
Yhdysvallat: 1900-luvun alusta lähtien kiista teologisen konservatiivisuuden ja ja liberalismin välillä (Joshua edustaa konservatiiveja. Tosin hän ajattelee arminiolaisen opin mukaan: kaikilla ihmisillä on mahdollisuus pelastua, sillä ihmiseltä löytyy vapaata tahtoa vastata Jumalan kutsuun.)
Avatar
ChristinaDeath
 
Viestit: 7
Liittynyt: 01.11.2011 10:17


Paluu Cthulhu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron