Jerusalem II

Kaikkea peleihin liittyvää (one-shotit, kamppisideat, hahmokonseptit...)

Jerusalem II

ViestiKirjoittaja kardinaali » 21.12.2012 14:16

Joskus vuosia sitten pelattiin Juran ja parin muun kanssa Vampire-kamppista Jerusalemissa. Siksi laitoin otsikkoon tuon järjestysnumeron 2.

Vähän tässä on alkanut kehittyä mielessä seikkailu, jonka voisi sijoittaa Jerusalemiin ja sen lähimaastoon. Osin idea lähti liikkeelle lukemistani tenttikirjoista ja osin siitä, kun olemme miettineet millaista uskonnollisuutta Sabbatin ulkopuolella voisi esiintyä. Onhan Nodin kirja tunnettu muissakin piireissä ja jos vapauttaa tekstit Sabbatin tiukasta dogmasta, niitä voi tulkita monella tavalla. Erilaisuus on sallitumpaa :D Mutta koska "uskisvampyyreista" voi helposti tulla mieleen Sabbat ja koska Camarillan virallisen epävirallinen kanta taitaa olla melko "ateistinen" (ainakin niin, että Kainiin tai antediluvianeihin ei uskota), kannattaa oma uskonsa pitää ainakin suurimmaksi osaksi piilossa.

Tästä sitten lähti idea, että varmaan vampyyritkin haluavat tehdä pyhiinvaelluksia. Ja mikä olisikaan parempi paikka kuin Jerusalem, jossa ehkä itse Kain on joskus kulkenut. Tai joku antediluvianeista. No ainakin siellä on varmasti jotain pyhää joka koskettaa myös vampyyreita! :) Jos ei muuta, niin kenties siellä voi saavuttaa colcondan. Tai ehkä arkeologiasta kiinnostuneet vampyyrit voisivat löytää sieltä jotain merkittävää heidän historiaansa.

Peliin voisi tehdä siis hyvin monenlaisia hahmoja. Ajattelin, että tällaisessa pelissä voisi hyvin kokeilla myös erilaisia maailmanuskontoja yhdistettynä vampyyrien omiin uskomuksiin. Esim jos Minna haluaisi käytännössä testata muslimivampyria, niin tällainen peli voisi olla siihen hyvä alusta. Kain voi esiintyä hyvinkin erilaisena hahmona eri uskonnoista tuleville. Ajattelin, että pelaajahahmot ovat tutustuneet toisiinsa netissä ja lähteneet samoihin aikoihin pyhiinvaellukselle tarkoituksenaan myös tavata muita uskovia. Joukossa voi olla vähemmän uskiksiakin, jotka vain ovat epätietoisia omasta itsestään ja haluavat mielenkiinnosta tavata muita.

*****

Pelissä ajattelin käyttää jo aikaisempaan kamppikseen luomaani kaupungin rakennetta hiukan muunneltuna. Jerusalem on Camarillan hallussa, mutta siellä käy myös paljon Sabbatilaisia uskonnollisista syistä, vaikka rajat heiltä onkin periaatteessa suljettu. Lisäksi Assamite-klaani on vahvasti edustettuna. Ruhtinas on vahvasti siionistinen juutalainen Ventrue, joka pitää koko Israelin valtiota yhtenä saavutuksenaan. Tosin huhut kertovat, että ruhtinaalla ja hänen suvullaan on todellakin ollut merkittävä rooli valtion perustamisessa. Tämän vampyyrisuvun voimakas läsnäolo on aiheuttanut toistuvia konflikteja paikallisten, alueella paljon kauemmin eläneiden vampyyrien ja uusien tulokkaiden välillä. Ruhtinas ei siis suinkaan ole kaikkien suosiossa. Kuitenkin kaupungissa pyritään pitämään rauha ja jokainen camarillalainen on sinne tervetullut.
Kuva
Avatar
kardinaali
 
Viestit: 402
Liittynyt: 19.11.2009 12:34

Re: Jerusalem II

ViestiKirjoittaja kardinaali » 14.01.2013 19:34

Juran hahmo kuulemma voisi olla sellainen, joka ylläpitää nodistista keskustelufoorumia ja nettisaittia. (Jura varmaan siitä kertoo enemmän itse). Siinä on jokatapauksessa hyvä yhdistävä tekijä kohtauspaikka hahmoille.
Kuva
Avatar
kardinaali
 
Viestit: 402
Liittynyt: 19.11.2009 12:34

Re: Jerusalem II

ViestiKirjoittaja kardinaali » 24.01.2013 21:58

Tähän kerään pelissä esiintyviä npc hahmoja, eli pääasiassa Jerusalemin vampyyreita. Jaottelen ne klaaneittain selkeyden vuoksi.

Ventrue

Ruhtinas Vladek Kasher
Jerusalemin, ja samalla koko Israelin valtion vampyyriruhtinas on vaikutusvaltainen vanha Ventrue Vladek Kasher. Ruhtinaan tiedetään olevan kiihkeämielinen siionisti ja arvostavan sekä ihmisten että vampyyrien rodullista ja rituaalista puhtautta yli kaiken. Hänen suhteistaan erilaisiin juutalaisin salaseuroihin puhutaan paljon ja lisäksi kuiskitaan, että jopa koko Israelin sotavoimat olisivat Vladekin käskytettävissä. Totta onkin, että Israel on useammin kuin kerran tehnyt ohjusiskuja kohteisiin, joissa on tiedetty majailevan Camarillan vihollisia...

Camarillan auktoriteetti Jerusalemissa on ehdoton, mutta kaupungissa on paljon myös Assamite ja Setiitti klaanien edustajia, jotka useimmiten katsovat itse edustavansa alueen alkuperäistä vampyyriväestöä. Yhteiselo sujuu kuitenkin lähes aina ongelmitta, vaikka länsimaiset vampyyrit katsovatkin olevansa tietynlaista yläluokkaa. Ruhtinas Vladek pitää tärkeänä rauhan säilyttämistä pyhässä kaupungissa ja on siksi ottanut läheiseen neuvostoonsa näiden itsenäisten klaanien edustajia. Vladek pitää Jerusalemin myös avoimena kaikille pyhiinvaeltajille, lukuun ottamatta Sabbatin fanaatikkoja.

Ulkonäöltään Vladek muistuttaa ashkenaz-perinteen rabbia, millainen hän on joskus aikanaan ihmisenä ollutkin. Yhä edelleen ruhtinas saattaa huvitella väittelemällä talmudistien kanssa Jerusalemin toreilla. Myös muut oppineet vampyyrit väittelevät hänen kanssaan mielellään Talmudin opetuksista.

Anshel Ben-Zeev
Anshel on ruhtinaan nuorin jälkeläinen, hänen ehdoton luotettunsa ja seneshal. Anshelin lojaalisuus ruhtinasta kohtaan on ehdoton, mikä johtunee yliluonnollisesta siteestä. Joka tapauksessa tämä suhteellisen nuori vampyyri on yksi Jerusalemin Camarillan vaarallisimmista jäsenistä. Jos joku joutuu Anshelin epäsuosioon hän voi olla varma siitä, että ruhtinas saa kuulla asiasta - Anshelille suotuisasta näkökulmasta.

Anshel hoitaa sirensä "maallisia" asioita ja pitää Vladekin ajan tasalla muun muassa Israelin poliittisesta tilanteesta. Anshelilla tiedetään olevan yhteyksä armeijaan ja poliisiin.

Vadim Matuschaskavasky
Ruhtinaan vanhempi jälkeläinen Vadim on selvästi sirensä epäsuosiossa ja nykypäivänä Vadimin tiedetään ajautuneen enemmän Camarillan radikaalimpien siipien suuntaan. Ulkonäöltään teini-ikäinen ortodoksijuutalainen Vadim viettää paljon aikaa Jerusalemin köyhien itä-juutalaisten seurassa ja huhujen mukaan Vadim on itsekin ihmisenä ollut Neuvostoliiton kansalainen.

Muutamia vuosia sitten ruhtinas asetti Vadimin vastuuseen Tel Avivista. Hän kuitenkin veti tottelemattoman jälkeläisensä pois kaupungista huomatessaan, miten liberaaliin suuntaan kaupungin hallinto oli menossa. Viimeinen niitti huhujen mukaan oli se, kun Tel Avivin torilla siunattiin homopari suuren riemusaaton ympäröimänä - siunauksen suoritti naisrabbi. Vadimin liberaalit ajatukset eivät ole salaisuus ja hän taistelee yhä edelleen seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta myös Jerusalemissa.

Nykyisin Tel Avivin käskynhaltijana toimii ruhtinas Vladekin vampyyriveli Hershel Rashash joka pyrkii palauttamaan kaupunkiin takaisin jäykän konservatiivisuuden vaikuttamalla ihmisten vaaleihin.

Milika Ish-Shalom
Milika on Hershelin jälkeläinen ja toimii pääasiassa välittäjänä Tel Avivin ja Jerusalemin välillä. Hänen poliittinen roolinsa Camarillassa on kiistaton, mutta hän on epäonnekseen joutunut myös oman klaaninsa sisäisten ristiriitojen selvittelijäksi. Milika on taitava diplomaatti ja toimii aktiivisesti myös ihmisten parissa.
Ulkonäöltään Milika on siististi pukeutuva nuori aikuinen, joka ei korosta juutalaisuuttaan.

Miriam
Vanha vampyyri Miriam on ruhtinas Vladekin gradsire, eikä kukaan edes tiedä hänen ikäänsä. Miriam esiintyy vain harvoin julkisuudessa ja viettää suurimman osan ajastaan mietiskellen Kalliomoskeijan liepeillä. Myös ihmiset puhuvat tästä mystisestä nuoresta naisesta, joka öisin rukoilee moskeijalla. Hän on jo hyvin etääntynyt ihmisistä ja alkaa etääntyä myös vampyyreista. Häntä kutsutaan myös Näkijäksi, sillä Miriam on useammin kuin kerran ennustanut tulevia tapahtumia - jotka ovat käyneet toteen.

Brujah

Evelyn Browning
Brujah-klaanin edustaja primoleegiossa ja ruhtinaan tukija. Evelyn on amerikanjuutalaisesta perheestä, eikä oikein arvosta Jerusalemin päättäjien vanhakantaista näkemystä. Hänen oma klaaninsa on suhteellisen pieni, mutta saanut Rahabin aseman myötä enemmän vaikutusvaltaa. Evelyn on primogeneista helpoimmin lähestyttävä ja lähes aina tavattavissa Vanhalla elysiumilla.

Rahab Suchet
Rahab on oikeamielinen mutta ehdoton nuori sheriffi, joka pyrkii kaikin keinoin osoittamaan olevansa arvoasemansa ansainnut. Hän on perinyt sheriffin aseman vasta hiljattain Nosferatu Kenanilta, joka menehtyi Sabbatin iskussa Jerusalemin rajaseuduilla. Rahab on aktiivinen, voimakas ja peloton. Hän on Israelin armeijan kouluttama sotilas ja pyrkii takaamaan kaikkien camarillalaisten turvallisuuden kaupungissa. Ja myös kaikkien pyhiinvaeltajien. Rahab on myös uskonnollinen konservatiivijuutalainen ja kannattaa täydestä sydämestään ruhtinaan käskyä, joka kieltää vampyyreita liikkumasta sapattina. Varomaton vampyyri saatta jopa saada tarkkaan tähdätyn kiven päähänsä, mikäli liikkuu sapattina vanhan elysiumin lähellä, siitä Rahab pitää huolen.

Melissa Yerushalmi, nettinimeltään Bat_Shekina
Melissa, jonka pelaajahahmot paremmin tuntevat nettinimellään Bat_Shekina, on reformijuutalainen naisrabbi ja yksi ruhtinaan innokkaimmista väittelykumppaneista. Hän on myös kiihkeä Israelin valtion vastustaja, mikä tekee hänen asemansa kaupungissa hankalaksi ja toisinaan jopa vaaralliseksi.

Melissa on myös nodisti, vaikka ei sellaisena esiinnykään julkisesti. Hänellä on laaja tietämys Nodin kirjasta ja hän tutkii sitä yhtä kirjallisuuskriittisesti kuin Talmudiakin. Melissa soveltaakin nodismiin talmudistista näkemystä. Hän uskoo messiaan pian tulevan ja Kainin tämän mukana.

Nosferatu
Saul
Nosferatu primogen Saul pukeutuu perinteisiin valkoisiin arabivaatteisiin ja kertoo kysyjille ylpeänä olevansa Jordanian rikkaasta arabisuvusta. Rikas Saul epäilemättä onkin, sillä hänen maanalainen katakombihovinsa on loistossaan merkittävä. Saul pyrkii aktiivisesti saamaan klaaninsa kaupungin merkittävimmäksi ja hän kutsuu mielellään muita vampyyreita ihailemaan hovinsa loistoa.

Saul ei kuitenkaan ole ruhtinaan vastustaja vaan istuu ruhtinaalle lojaalina primoleegiossa. Hän on kuitenkin päättänyt saada klaaninsa aseman paremmaksi, lukumäärältään Saulin klaani on Jerusalemin suurin.

Malkavian
Jeduthan Konovaloff
Primogen Jeduthan on yksi kaupungin harvoja kristittyjä vampyyreita. Vaikka hän on lojaali ruhtinaalle, hän kritisoi silti tätä kaupungin (ja koko Israelin) kristittyjen huonosta asemasta. Jeduthan on eskatologi ja hän on aikanaan tullut Jerusalemiin odottamaan kristuksen toista tulemista. Hänen tiedetään liikkuvan paikoissa, joihin vampyyrit eivät yleensä pysty menemään, mistä syystä hän on saanut maineen "pyhänä vampyyrina". Jeduthan pukeutuu ruskeaan munkinkaapuun ja on epäilemättä ihmisenä kuulunutkin luostariveljeskuntaan.
Kuva
Avatar
kardinaali
 
Viestit: 402
Liittynyt: 19.11.2009 12:34

Re: Jerusalem II

ViestiKirjoittaja kardinaali » 25.01.2013 14:45

Tremere
Mohammad Heifetz
Klaanilla ei ole pysyvää chantrya kaupungissa ja ainoa Jerusalemissa vakituisesti asuva Tremere on Mohammad Heifetz. Jerusalem vetää kuitenkin puoleensa mystiikasta kiinnostunutta klaania ja kaupungissa onkin aina joitakin Tremereitä opintomatkalla. Muutaman vuodenkaan oleskelua ei kuitenkaan lasketa pysyväksi asumiseksi ja siksi Mohammad yksin edustaa klaaniaan. Mohammad istuu primoleegiossa ja pitää yllä klaanin pientä tutkimuslaboratoriota, joka on klaanin sillanpääasema Israelissa ja joka majoittaa kerrallaan noin neljä Tremereä.

Assamite
Zadok
Assamiittien asema Israelissa on hankala, mutta tällä hetkellä rauhanomainen. Klaani katsoo edustavansa alueen alkuperäisiä vampyyreita, mutta Camarillan läsnäolo on tuonut myös turvallisuutta aikaisemmin levottomalle alueelle, eivätkä alueelle muuttaneet vampyyrit ole siksi kohdanneet suurta vastarintaa. Zadok toimii klaanin edustajana primoleegiossa ja pitää huolen siitä, että klaani saa äänensä kuuluviin asioissa, jotka koskevat kaikkia vampyyreita. Klaani on joutunut eräänlaiseen kakkosluokan kansalaisen asemaan Jerusalemissa. Tätä vastaan Zadok koittaa poliittisesti taistella, ennen kuin tilanne räjähtää oikeaksi sodaksi.
Kuva
Avatar
kardinaali
 
Viestit: 402
Liittynyt: 19.11.2009 12:34

Re: Jerusalem II

ViestiKirjoittaja kardinaali » 25.01.2013 20:07

Setites
Isaiah Potifar Hazzam
Toinen itseään alueen alkuperäiseksi vampyyriväestöksi kutsuva klaani on Assamiteja harvalukuisempi, mutta poliittisesti ja sosiaalisesti vaikutusvaltaisempi. Isaiah edustaa tätä mystistä klaania primoleegiossa ja on myös Vanhalla elysiumilla tuttu näky. Vaikka Isaiah vaikuttaa varsin miellyttävältä vanhalta vampyyrilta, ei keneltäkään voi jäädä huomaamatta, että hänen ja nosferatuprimogenin Saulin välit ovat huonot. Kukaan ei tiedä (tai ainakaan myönnä tietävänsä) siihen syytä.

Toreador
Georgine Silvermann
Jerusalem ei ole houkutellut montaakaan Toreadoria, mutta klaani on sitävastoin voimissaan Tel Avivissa. Koska myös Tel Aviv on Vladekin valta-alueeseen kuuluvaa, istuu klaanin primogen Georgine Jerusalemin primoleegiossa ja on näinollen yksi kaupungin harvoja Toreadoreja. Tosin myös Georgine viettää suurimman osan ajastaan Tel Avivissa.

Georgine on viehättävä, mutta klaanilleen epätyypillisesti etäinen vanha vampyyri jonka pyrkimyksiin kuuluu saada Tel Aviviin uusi käskynhaltija. Ruhtinaan harmiksi Toreadorit tukivat Vadimia ja ilmaisivat tyytymättömyytensä, kun Hershel asetettiin Tel Avivin käskynhaltijaksi. Sitä, miksi Vladek ei asettanut asemaan Georginea tai jotain muuta hänen klaanistaan, ei kukaan tiedä. Se olisi ollut poliittisesti viisasta.

Rebekah Staples
Jerusalemin vanhassa kaupungissa sijaitsevan Vanhan elysiumin keeper Rebekah on nuori mutta määrätietoinen vampyyri. Ortodoksijuutalaisesta taustasta tuleva Rebekah on vampyyrina "löytänyt itsensä" ja pukeutuu ja käyttäytyy toisinaan yliampuvasti. Hänen valta-asemansa on kuitenkin merkittävä, sillä Vanha elysium on kaupungin suosittu tapaamispaikka. Siellä ratkotaan myös virallisia pulmia, julistetaan tuomioita ja sen takahuoneessa kokoontuu primoleegio.
Kuva
Avatar
kardinaali
 
Viestit: 402
Liittynyt: 19.11.2009 12:34


Paluu Geneeristä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron