Jerusalem II, nähtävyydet ja muut paikat

Kaikkea peleihin liittyvää (one-shotit, kamppisideat, hahmokonseptit...)

Jerusalem II, nähtävyydet ja muut paikat

ViestiKirjoittaja kardinaali » 17.02.2013 17:47

Aloitin oman ketjun näille, ettei mene sekaisin. Jerusalem II ketjusta löytyvät hahmot.

Kaupungin kokoontumispaikat:

Vanha Elysium

Vanha Elysium sijaitsee Jerusalemin vanhan kaupungin juutalaisalueella aivan talmudkoulujen kyljessä. Se sijaitsee vanhan, valkoiseksi rapatun talon yläkerroksessa. Alakerran pylväiden reunustamissa holveissa on päivällä basaarimyyjiä, mutta illalla ne hiljenevät ja autioituvat. Toiseen kerrokseen vievät rautaiset portaat, joiden yläpäässä avautuu rauhallinen tyynyin ja verhoin koristeltu "teehuone" eli ravintolatila. Matalilla pöydillä loistavat pienet öljylamput, joita roikkuu myös huoneen katosta. Ne luovat saliin pehmeää valoaan. Ravintolatilan takahuoneissa sijaitsevat kaupungin virkaatekevien, kuten sheriffin ja seneshalin vastaanottotilat sekä yksi suurempi tila oikeudenkäyntejä varten.

Akvaario

Heti vanhan kaupungin länsipuolella uudessa kaupungissa sijaitsee Ben Hillel kadun varrella toinen suuri ja suosittu elysium. Se on päivisin lapsiperheiden suosima turistikohde, sillä elysium sijaitsee suuren akvaarion tiloissa. Öisin riutta-akvaariot luovat rauhoittavaa tunnelmaa muuten melko steriilissä ja modernissa rakennuksessa. Vaikka akvaarion kahvila on varsinainen tapaamispaikka, monet viihtyvät kuljeskellen käytävillä ja nauttien hiljaisuudesta ja akvaarioiden veden läpi suodattuvasta, sinisestä valosta. Kaupungin vanhimmat vampyyrit vierailevat tällä elysiumilla vain harvoin, mutta nuoremmat kokevat sen usein viihtyisämmäksi kuin Vanhan Elysiumin.

ABC

Hiukan kauempana vanhasta kaupungista, rautatieaseman läheisyydessä sijaitsee melko uusi elysium, jonka käyttäjät ovat nimenneet ABC:si (tai alef, bet gimel). Se on nuorten aikuisten suosima vaihtoehtoravintola/baari, jossa tarjoillaan pikkutunneille luomuraaka-aineista valmistettuja aterioita ja luomuviiniä. Paikka on erilaisten toisinajattelijoiden suosiossa ja siellä käy paljon myös muslimeja. Palestiinan valtion tunnustaminen, naisten aseman ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien parantaminen ovat tyypillisiä puheenaiheita. Paikkaa omanaan pitävät ihmiset haluavat parantaa maailmaa. Luonnollisesti myös paikkaa omanaan pitävät vampyyrit kuuluvat Camarillan nuorempaan ja radikaalimpaan siipeen. Elysium ei ole laiton, mutta on joutunut sheriffin tarkkailun alle.
Kuva
Avatar
kardinaali
 
Viestit: 403
Liittynyt: 19.11.2009 12:34

Re: Jerusalem II, nähtävyydet ja muut paikat

ViestiKirjoittaja kardinaali » 17.02.2013 21:27

Pyhät paikat:

Itkumuuri

Juutalaisille kaupungin pyhin paikka on Itkumuuri, Jerusalemin toisen temppelin ainoa jäljellä oleva osa. Itkumuurilla partioi aina sotilaita ja lisäksi sieltä voi aina löytää hurskaita rukoilijoita. Päivisin paikka parveilee turisteja. Kaupungin vampyyrit, etenkin juutalaiset, käyvän kyllä Itkumuurilla, mutta se on todellakin pyhä paikka jonka vampyyrit pystyvät aistimaan. Muuri voi jopa vahingoittaa pyhyydellään tai pyhällä aurallaan varomatonta.

Kalliomoskeija

Muslimien pyhä paikka ja juutalaisille kielletty alue on kahdella aidalla rajattu Kalliomoskeija. Se on rakennettu Jerusalemin temppelin entiselle paikalle ja jossain aitojen sisäpuolelle jäävällä alueella on myös entisen temppelin kaikkien pyhin. Juutalaiset uskovat paikan edelleen olevan niin pyhä, ettei sinne saa astua. Kaupungin vampyyrit eivät käy Kalliomoskeijalla, koska kenenkään ei tiedetä voineen astua sen sisimmän aidan sisäpuolelle. Poikkeus on Miriam, jonka sanotaan oleilevan moskeijan alueella. Kukaan ei tiedä miten hän pystyy siihen.

Pyhän haudan kirkko

Kristityille Pyhän haudan kirkko on kaupungin ja kenties koko maailman pyhin paikka. Sen sanotaan sijaitsevan paikalla, jonne Jeesus aikanaan haudattiin. Myös Golgatan uskotaan olleen kirkon alueella. Kallioon louhittu kirkko on neljän kristillisen kirkkokunnan "omistuksessa" ja alueella vartioi muslimisotilaita. Tämäkin paikka on vampyyreille tuskallinen lähestyä, mutta joidenkin tiedetään käyneen kirkossa sisällä. Malkavian primogen Jeduthanin tiedetään viettävän siellä enemmänkin aikaansa. Yliluonnollisen pyhyytensä lisäksi kirkon alue on vaarallinen vampyyreille, sillä se on vuosisatojen ajan tarjonnut suojaa järjestöille ja yksinäisille ristiretkeläisille, jotka taistelevat pimeyden voimia vastaan.
Kuva
Avatar
kardinaali
 
Viestit: 403
Liittynyt: 19.11.2009 12:34

Re: Jerusalem II, nähtävyydet ja muut paikat

ViestiKirjoittaja kardinaali » 19.02.2013 13:57

Pyhät paikat jatkuu:

Bethesdan allas

Kuten Johanneksen evankeliumistakin voidaan lukea, Bethesdan altaalla uskotaan olevan parantavia vaikutuksia. Kun enkeli laskeutuu altaaseen, altaan vesi kuohahtaa ja joka sinne ensimmäisenä astuu parantuu kaikista vaivoistaan. Nykyisin allas on vain arkeologisissa kaivauksissa esiin kaivettu nähtävyys, mutta kuka tahansa vampyyri voi sanoa, ettei paikka ole aivan normaali. Siitä, onko paikalla todella joskus kylpenyt enkeli, voidaan toki kiistellä.

Getsemane

Vanhan kaupungin itäpuolelle jää oliivilehto; kristityille tärkeä Getsemanen puutarha. Vaikka itse puutarha ei ole samassa mielessä yliluonnollisen "pyhä" kuin vaikkapa Kalliomoskeija tai Pyhän haudan kirkko, ei se kuitenkaan ole aivan tavallinen puisto. Malkavian primogen Jeduthan sanoo nähneensä siellä enkelin useammin kuin kerran.

Kirjan pyhättö

Givat Ramin kaupunginosassa Jerusalemissa sijaitsee paljon museoita. Näistä yksi, Kirjan pyhättö, on viimeaikoina herättänyt huomiota kaupungin vampyyreissa. Museossa säilytetään Kuolleen meren kallioluolista löydettyjä vanhoja tekstejä. Kokoelma kasvaa jatkuvasti, sillä monet teksteistä ovat yhä yliopistoissa tai yksityisten keräilijöiden hallussa ympäri maailmaa. Moderni museo on rakennettu saviruukun muotoon ja rapattu valkoiseksi. Mutta mikä paikassa on erityistä on se, että viimeaikoina etenkin auspexin omaavat vampyyrit ovat kokeneet museon alueen epämiellyttävänä, aivan kuten kaupungin pyhät nähtävyydetkin. Kukaan ei tiedä mikä muutoksen on saanut aikaan. Kenties joku viimeisimmistä museoon tuoduista teksteistä?
Kuva
Avatar
kardinaali
 
Viestit: 403
Liittynyt: 19.11.2009 12:34


Paluu Geneeristä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron