Jerusalem II, lisää kaupungista ja sen asukkaista

Kaikkea peleihin liittyvää (one-shotit, kamppisideat, hahmokonseptit...)

Jerusalem II, lisää kaupungista ja sen asukkaista

ViestiKirjoittaja kardinaali » 07.04.2013 20:01

Ajattelin, että lisätieto kaupungin vampyyreista ja heidän tavoistaan voisi olla hyödyksi. Hahmoilla on kuitenkin oppaanaan paikallinen Brujah Melissa, joka mielellään opastaa heitä "talon tavoille".

Sapatti
Sapatti on näkyvin ja tärkein pyhä joka toistuu viikoittain. Se näkyy sekä ihmisten että vampyyrien maailmassa, mutta sapatin viettoon ei tietenkään pakoteta ketään. Kaupat ovat kuitenkin silloin suljettu ja julkinen liikenne pysäytetty. Suurin osa takseista ei kulje. Myös joitakin asuinalueita aidataan sapatin rauhoittamiseksi.

Vampyyreja sapatti koskee perjantain ja lauantain välisenä yönä. Lauantai-iltana auringon laskiessa sapatti loppuu. Kun ihmiset lopettavat oman sapattipalveluksensa synakogassa, pitävät vampyyrit siellä oman palveluksensa. Kaikki vampyyrit ovat tervetulleita palvelukseen, mutta juutalaisia se koskee aivan erityisesti. Palvelus noudattaa melko pitkälle samaa kaavaa kuin ihmistenkin palvelus ja siellä luetaan kullekin viikolle sopivat Tooran tekstit.

Palveluksen jälkeen vampyyrit lähtevät perheittäin viettämään sapattiateriaa, minkä jälkeen jokaisen odotetaan vetäytyvän kotiinsa rukoilemaan ja pidättäytymään veren juonnista seuraavaan iltaan asti. Yksinäiset vampyyrit saavat tavallisesti muilta kutsuja tulla viettämään ateriaa kanssaan, sillä kenenkään ei toivota viettävän niin tärkeää ruokailua yksin. Sapattiateriaan voi sisältyä metsästystä yhdessä tai veri on voitu valuttaa uhrista jo aikaisemmin illalla. Tavallista on kertoa jokin tarina Ensimmäisestä vampyyrista tai antediluvianeista ennen aterialle käyntiä.

Pariisilainen Talmud
Vampyyritalmidistien käyttämä tekstikokoelma, joka on rakennettu nimen omaan vampyyrien tarpeita palvelemaan. Sen kerrotaan syntyneen varhaisella keskiajalla Euroopan merkittävimpien vampyyrirabbien toimesta. Talmudin Bet Hillel ja Bet Shammai edustavat kahta ääripäätä, aivan kuten ihmistenkin Talmudissa. Tässä versiossa kuitenkin Bet Shammai on niin tiukka, että perimätiedon mukaan sen oppeja noudattaneet vampyyrit eivät ole selvinneet hengissä pitkääkään aikaa. Heidän epäelämänsä on ollut vaikea ja lopulta käynyt mahdottomaksi. Talmidistien tehtävä onkin väitellä ja tutkia tekstiä ja ohjata vampyyrit löytämään kultainen keskitie.

Väitellyin aihe on tietenkin veren juonti. Tässä asiassa Jerusalemin Camarillan virallinen kanta on, että noudatetaan Bet Hillelin oppeja ja hyväksytään ajatus, että kielto koskee vain Nooan jälkeläisiä ja kaikkia niitä jotka tulivat ulos arkista. Näin ollen kielto ei koske vampyyreita, koska Kain ja antediluvianit eivät olleet arkissa. Kaikki kaupungin juutalaiset vampyyrit eivät noudata tätä vaan pyrkivät elämään tiukempien sääntöjen mukaan. Ruhtinas Vladek on kuitenkin katsonut, että löyhempi sääntö varjelee paremmin ensimmäistä traditiota ja koska se joka tapauksessa on myöskin oikeaoppinen, hän on ottanut sen viralliseksi kannaksi. Tämä on tärkeä seikka myös seuraamuksia ajatellen: Jos joku joutuu oikeuden eteen ensimmäisen tradition rikkomisesta verenjuontikysymyksessä, hän ei voi vedota syyttömyydessään juutalaisiin oppeihin.

Basalttisynakoga ja Katakombimoskeija
Basalttisynakoga on Vanhan kaupungin länsipuolelle rakennettu loistelias rakennus, jonka on kokonaan rahoittanut ruhtinas Vladekin omistama säätiö. Se on tehty mustasta kivestä Ensimmäisen vampyyrin kunnioittamiseksi. Synakoga on myös ihmisten käytössä ja he eivät tietenkään ymmärrä sen salattua symboliikkaa. Se on kaupungin vampyyrien pääsynakoga.

Nosferatuprimogen Saul rakennutti Basalttisynakogan vastineen muslimivampyyreille. Tämä Katakombimoskeija sijaitsee syvällä Vanhan kaupungin alla. Se on koristeltu lukuisin jalokivin ja sen lattioita verhoavat kalliit matot. Saul on käyttänyt sen rakennuttamiseen selvästi suuren omaisuuden. Katakombimoskeijan lähellä sijaitsee myös erään Nosferatun ylläpitämä halal-teurastamo, jossa myös vampyyrit voivat käydä ostamassa verta. Kukaan ei tiedä mihin liha menee, sillä ihmisiä ei tuolla Nosferatujen kansoittamissa katakombeissa tapaa.
Kuva
Avatar
kardinaali
 
Viestit: 402
Liittynyt: 19.11.2009 12:34

Paluu Geneeristä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron