Sky City Sofia

Kaikkea peleihin liittyvää (one-shotit, kamppisideat, hahmokonseptit...)

Sky City Sofia

ViestiKirjoittaja kardinaali » 18.02.2014 21:19

Puola, marraskuu 2041

Sky City Sofia

Petrus istui pienen asuntonsa ikkunalaudalla ja katseli ulos tuhkaan. Mitään muuta hän ei pystynyt näkemään, sillä sateen vuoksi tuhkaverho riippui tavallista matalammalla. Ikkunan alaosaan oli alkanut muodostua kuurakiteitä. Petrus tiesi, että talven koittaessa ikkuna muurautuisi jäästä umpeen. Siitä pystyisi katsomaan ulos vasta huhtikuussa. Hän huokasi. Eipä tuhkassa juuri katseltavaa ollutkaan.

Sky City Sofia oli ensimmäinen Eurooppaan rakennettu Sky City. Kiinassa niitä oli jo useita. Kaupungin kokoiset talot olivat yleistyneet Aasiassa sen jälkeen, kun kiistelty Sky City One valmistui eteläiseen Kiinaan vuonna 2014. Talo ei ainoastaan ollut kaupungin kokoinen, vaan se oli kaupunki. Sen sisällä oli asuntoja, maatiloja, puistoja, kouluja ja sairaala. Sillä oli oma palokuntansa ja poliisilaitoksensa. Sillä oli myös oma pormestarinsa. Eurooppaan vuonna 2039 rakennettu Sky City Sofia oli hyvin pitkälle ensimmäisen kaupungin kopio. Kaupungin alimmat kerrokset tarjosivat kurjat asuintilat suurelle joukolle matalapalkkaisia työntekijöitä. Petrus oli yksi heistä. Hän asui 18 neliöisessä yksiössä kaupungin 28. kerroksessa. Petruksen asunnossa ei ollut edes keittiötä, sillä sellaiset olivat paloturvallisuussyistä kiellettyjä alimpien kerrosten asunnoissa. Hän lämmitti ruokansa yhteiskeittiö Deltassa, joka oli koko kerroksen asukkaiden yhteisessä käytössä. Deltan vieressä olivat yksiöiden asukkaiden suihkutilat (perheasunnoissa oli omat kylpyhuoneet) sekä lasten leikkipuisto. Leikkipuistossa oli joskus ilmeisesti ollut keinut, hiekkalaatikko ja liukumäki, mutta paikalliset teinit olivat tuhonneet ne jo muutama vuosi sitten. Uusia ei ollut saatu tilalle. Sky City Sofian kaupunginvaltuusto ei katsonut tarpeelliseksi uhrata rahaa alempien kerrosten asukkaiden viihtyvyyteen.

Petrus yskähti. Ilmastoinnin kautta tuli jälleen käryä. Hän koetti sulkea pientä räppänää, mutta hälytysvalo alkoi heti vilkkua punaisena. Ärtyneenä Petrus jätti ilmastointikanavan rauhaan. Sky City Sofian ilmastointia valvottiin tarkasti. Useimmat kaupungin asukkaat eivät koskaan käyneet ulkona, joten heille oli luotava illuusio siitä, että sisätiloissa vallitsi ”ulkoilman raikkaus”. Euroopassa raikasta ulkoilmaa ei tosin ollut nähty vuosikymmeniin. Tämän illuusion luomiseksi joutuivat alempien kerrosten asukkaat kärsimään toisinaan äärettömän kehnosta sisäilmasta. Ylemmistä kerroksista johdettiin käryjä alempiin kerroksiin. Joskus sisään tulvi myös savua tai ulkoilmassa leijuvaa tuhkaa. Petrus kiitti kuitenkin onneaan siitä, että asui sentään niinkin ylhäällä kuin 28. kerroksessa. Kun hän töiltään ehti, hän kävi pelaamassa pokeria saksalaisen Hansin kotona 16. kerroksessa. Siellä ilma oli jatkuvasti paksua kärystä ja seiniin oli pinttynyt ylempien asuntojen keittiöistä alas johdettua rasvaa. Alimmista kerroksista käryt johdettiin lopulta ulos. Ilmastoinnin ainoa tehtävä Petruksen mielestä tuntuikin olevan se, että alimpien kerrosten käryjen luonnollinen nouseminen ylöspäin pyrittiin estämään kaikin mahdollisin keinoin.

Sky City Sofian kellarikerroksissa maan alla sijaitsivat sokkeloiset vankilat, joita kaupunkilaiset kutsuivat Katakombeiksi. Virallisesti tuo maanalainen vankiloukko oli nimeltään Vankileiri 38. Se oli ennen sijainnut maan päällä lähellä Varsovaa, mutta Sky City Sofian valmistuttua vankileiri oli siirretty sen uumeniin. Petrus ei onnekseen ollut koskaan nähnyt sitä. Mutta hän tiesi, että Sky City Sofian poliisit veivät toisinaan vankeja sen pimeisiin loukkoihin. Sieltä ei vielä koskaan ollut kukaan palannut takaisin. Petrus yritti elää nuhteettomasti, ettei joutuisi epäiltyjen listalle. Muutoin he voisivat viedä hänet pois. Aivan kuten he veivät Amberin.

Amber oli asunut Petruksen naapurissa. Hän oli ollut iloinen, punatukkainen brittityttö joka työskenteli keskikerroksen toimistokortteleissa siivoojana. Sitten eräänä päivänä Sky City Sofian keskusradiosta oli tullut ilmoitus, että poliisit olivat paljastaneet alemmissa kerroksissa toimineen Cotidie Vobiscumin terroristisolun. Keskushissit ja paloportaikot oli suljettu, eikä kukaan päässyt kulkemaan pois omasta kerroksestaan. Sitten kaikkien oli pitänyt mennä oman kerroksensa vartijan toimistoon henkilötodistuksen ja työpassin kanssa. Amber oli pelännyt ja itkenyt. Petrus oli nähnyt, miten hänet oli viety väkisin käytävältä toimistoon. Sen jälkeen Petrus ei enää ollut nähnyt Amberia. Eihän Amber mikään terroristi ollut, Petrus ajatteli usein. Cotidie Vobiscum teki paljon hyvää. Petrus ei vain halunnut olla järjestön kanssa missään tekemisissä, sillä hän pelkäsi liikaa. Hän ei halunnut kuolla vankileirillä. Vaikka elämä Sky City Sofian 28. kerroksessa oli parhaimmillaankin kehnoa, se oli silti elämää.

Petrus huokasi ja veti sänkynsä alta esiin puisen laatikon. Sen pohjalta hän kaivoi puolillaan olevan viinapullon. Se oli Sky City Sofiassa asuvien pohjoismaalaisten keitosta, ei mitään kunnon vodkaa, mutta sillä sai päänsä sekaisin. Petrus otti pullosta pitkän huikan. Elämä oli helpompaa, kun sitä ei tarvinnut elää selvin päin.
Kuva
Avatar
kardinaali
 
Viestit: 403
Liittynyt: 19.11.2009 12:34

Re: Sky City Sofia

ViestiKirjoittaja kardinaali » 23.02.2014 13:13

Sky City Sofia

Kaupungissa on 210 kerrosta, sen kokonaiskorkeus on 840m. Tämän lisäksi ovat maanalaiset kellarikerrokset B1-B5. Asukkaita kaupungissa on 20.000 ja heidän lisäkseen kaupungin huipulla oleva hotelli majoittaa 400 vierasta.

Pohjakerros, eli aula, on kaupungin portti. Se on ainoa tie sisään ja ulos Sky City Sofiasta. Portilla on tarkistuspiste, jossa jokaisen kaupunkiin tulijan on selvitettävä henkilöllisyytensä. Rikkaat ja vaikutusvaltaiset kaupunkilaiset tai kutsuvieraat voivat saapua kaupunkiin myös helikopterilla. Kaupungin ylimmissä kerroksissa on yhteensä 17 helikopterin laskeutumisalustaa.

Kaupunki on jaettu neljään eri sektoriin. Alimmat kerrokset (kerrokset 1- 60) muodostavat ensimmäisen sektorin, joka kattaa pienituloisten asuintilat. Siellä on myös yksi koulu ja terveyskeskus, muutama ravintola (tai baari) ja ruokakauppa. Valmisruoka-automaatteja on runsaasti, ja niiden tarkoituksena on tarjota pääasiallinen ravinnonsaanti alimpien kerrosten asukkaille. Sektorin kerrokset ovat kaupungin leveimmät ja asunnot ovat pieniä. Tästä syystä suurin osa kaupungin asukkaista asuu ensimmäisellä sektorilla ja kuuluvat siis huonotuloisiin.

Ensimmäisessä sektorissa on jokaisessa kerroksessa kerrosvartijan toimisto. Asukkaiden on ilmoittauduttava toimistolle henkilötodistusten ja työpassien kanssa kerran vuodessa tai silloin, kun kaupungin keskusradiosta niin kuulutetaan. Tällaisia kuulutuksia tulee yleensä terroristiepäilyjen tai kiinniottojen yhteydessä. Kun kaupungissa kuulutetaan poikkeustila, kerrosten välillä kulkevat hissit pysäytetään ja portaikot suljetaan. Asukkaiden on pysyttävä omassa kerroksessaan, kunnes poikkeustila puretaan.

Alimmissa kerroksissa sijaitsevat myös ulkoterassit, joilla laiduntaa karjaa. Niillä myös viljellään kasviksia ja viljaa Sky City Sofian omaan käyttöön. Kaupunki pyrkii olemaan mahdollisimman omavarainen.

Toisessa sektorissa (kerrokset 61-100) sijaitsevat toimistot, pelastushenkilökunnan toimipisteet ja sairaala. Siellä toimii myös kaksi koulua. Suurempia ruokakauppoja ja vaatekauppoja sijaitsee toisella sektorilla, vaikkakin kaupungin varsinainen ostoskatu sijaitsee kolmannen sektorin ylimmissä kerroksissa. Toisen sektorin ylimmissä kerroksissa on yökerhoja ja baareja sekä teattereita, ravintoloita ja elokuvateattereita. Toisessa sektorissa on myös alemman keskiluokan asuintaloja.

Kolmas sektori on keskiluokan ja ylemmän keskiluokan asuinalue. Se kattaa kerrokset 101-160. Asunnot ovat suurempia kuin ensimmäisellä sektorilla, tavallisimmin 70-80 neliöisiä, joten yhteen kerrokseen ei mahdu kuin muutama asunto. Jokaisessa asunnossa on oma kylpyhuone ja keittiö, toisin kuin ensimmäisen sektorin asunnoissa.

Neljännen sektorin muodostavat luksusasunnot ja Sky Hotel, Euroopan hienoin hotelli. Se majoittaa pääasiassa Aasiasta tulevia liikemiehiä, sijoittajia ja turisteja. Neljännessä sektorissa on lisäksi hienostoravintoloita ja –yökerhoja sekä kuntosali, kylpylä, elokuvateatteri ja yksityinen lääkäriasema.

Kaupungin joukkoliikenteen muodostavat hissit. Ylimmissä kerroksissa on myös yksityishissejä niille, joilla on varaa maksaa niiden käytöstä. Hissilinjoja on vaihdettava sektorilta toiselle siirryttäessä. Alimpien kerrosten asukkaat, eli ensimmäisen sektorin kaupunkilaiset, eivät ole oikeutettuja käyttämään ylimpien kerrosten linjoja ilman erityslupaa (esim. työlupaa). Joukkoliikenne hissit ovat non stop – hissejä, jotka liikkuvat hitaasti pysähtymättä kerrosten välillä. Jokaisen kerroksen hissikuiluilla voi lukea seinällä olevasta aikataulusta, milloin hissi seuraavan kerran saapuu kerrokseen. Jokaisella sektorilla on kuusi non stop –hissiä, joista aina kolme kulkee ylöspäin ja kolme alaspäin. Lisäksi on olemassa jo aiemmin mainittuja yksityishissejä, erikoishissejä sekä kaupungin pelastushenkilökunnan ja poliisien käytössä olevia superhissejä. Superhissit ovat äärimmäisen nopeita hissejä, joilla esim. ensiapuhenkilökunta voi kuljettaa potilaita nopeasti sairaalaan.

Hissien lisäksi on portaikkoja ja ramppeja, joita pitkin voidaan kulkea kerroksesta toiseen jalkaisin tai polkupyörällä. Paloportaikot kulkevat myös sektorien välillä, mutta ne on suljettu ja otetaan käyttöön vain äärimmäisessä hätätilanteessa.

Kellarikerrokset B1-B3 muodostavat lämpö- vesi- ja ilma- ja sähkövoimaloiden toimitilat. Koko kaupunki on riippuvainen näiden kerrosten toiminnasta. Näiden alapuolella, syvällä maan uumenissa, ovat kellarikerrokset B4 ja B5. Näissä kerroksissa sijaitsee Vankileiri 38.

Poliisi
Kaupungin poliisivoimat muodostuvat vartijoista, poliiseista ja erikoiskoulutetuista sotilaista. Vartijoiden pääasiallinen tehtävä on valvoa ensimmäisen sektorin asukkaiden turvallisuutta ja asuinrauhaa. Poliisit eivät liiku alemmissa kerroksissa, elleivät vartijat hälytä heitä paikalle.

Kaupungin suurin uhka on terrorismi. Kaupungissa työskentelevien sotilaiden pääasiallinen tehtävä onkin pyrkiä estämään kaikenlainen terrorismi ja paljastaa terroristisolut ennen kuin ne ehtivät toimia. Vaikka käytännössä terrorismin uhka onkin pieni, kaupungin hallitus pitää asukkaita pelon vallassa. Terroristiksi voidaan epäillä ketä hyvänsä ja sotilailla ja poliiseilla on lupa pidättää kaupunkilaisia ilman erityistä näyttöä kolmen päivän ajaksi. Mikäli tutkinnoissa selviää terrorismiyhteyksiä, joutuvat pidätetyt vankileirille. Cotidie Vobiscum on Euroopassa toimiva vapaustaistelijoiden rintama, joka on kansainvälisesti luokiteltu terroristijärjestöksi.

Myös järjestäytynyt rikollisuus on iskenyt kyntensä Sky City Sofiaan. Tällaisen toiminnan pois kitkeminen on niin ikään poliisien ja sotilaiden vastuulla. Pienempää rikollisuutta ovat näpistykset ja ryöstöt, murrot sekä laiton tavaranmyynti etenkin ensimmäisellä sektorilla. Myös laitonta viinanpolttoa harjoitetaan kaupungissa pääasiassa pohjoismaalaisten siirtotyöntekijöiden toimesta.

Poliisivoimilla on vapaus käyttää kaupungin superhissejä. Sotilailla on vasemmassa kämmenselässään mikrosirut, joilla he voivat aktivoida hissejä, portaikkoja ja suljettuja osastoja. Poliiseilla ja vartijoilla on kulkukortit.
Kuva
Avatar
kardinaali
 
Viestit: 403
Liittynyt: 19.11.2009 12:34

Re: Sky City Sofia

ViestiKirjoittaja kardinaali » 23.02.2014 21:36

Hahmonluonnista

Käytetään Vampiren hahmonluontia, koska WoDin ihmishahmot saavat ikävän vähän pisteitä. Lisäksi koska pelaatte hahmoja, joilla on erityisvoimia, niin Vampiren hahmonluonti sopii paremmin. Erikoisvoimina käytetään diciplinejä, mutta niissä on pienoisia variaatioita. Ei peliteknisellä tasolla, mutta draamallisesti. Kerron niistä enemmän kun tiedän mitä dissuja otatte.

Hahmot luodaan Vampiren caitiffin tavoin, eli saatte vapaasti valita hahmojenne diciplinet. Tästä kuitenkin seuraa se, että kun dissuja nostetaan expalla, ne maksavat taso x 6 pistettä. Mutta hahmonluonnissa tästä ei tarvitse välittää, koska luontipisteitä menee samalla tavoin kuin Vampiressa muutoinkin (eli dissupiste maksaa 7 freepietä).

Hahmoilla ei luonnollisestikaan ole generaatiota. Blood pool on 10, tarkoittaen energiaa mikä hahmoilla on käytettävissään erikoisvoimiinsa (hahmot eivät siis käytä verta, vaan ihan omaa energiaansa).

Eli pisteytys seuraavasti:

Attributes: 3/5/7
Abilities: 5/9/13
Backgrounds: 3 (jep, vähän vähemmän kuin Camarillassa, mutta enemmän kuin Sabbatissa)
Diciplines: 4
Virtues: 7
Humanity: self-control + conscience
Willpower: courage

Freebies: 30

Freebie cost:
attributes: 5
abilities: 2
backgrounds: 1
diciplines: 7
virtues: 2
humanity: 1
wp: 1


Hahmojen taustoja en rajoita kuin hiukan. Saatte tehdä mitä kansallisuutta tahansa olevan hahmon (peli sijoittuu Puolaan, mutta siirtotyöläisiä tulee pitkin Eurooppaa. Voi tehdä myös ei-eurooppalaisen hahmon.), aikuisen ja kumpaa tahansa sukupuolta. Voitte tehdä hahmon, jolla on ollut yhteyksiä cotidie vobiscumiin tai jotka ovat olleet muuten vaan rikollisia. Tai voitte tehdä hahmot, jotka ovat olleet jo "aikaisemmassa elämässään" poliiseja tai sotilaita. Tai voitte tehdä hahmot, jotka ovat viettäneet ihan tavallista elämää. Yksi asia hahmon historiassa pitää kuitenkin olla: Hahmo on joko ollut hengenvaarallisessa onnettomuudessa, tulitaistelussa tai joutunut pidätetyksi vankileirille. Tämän tragedian seurauksena hahmo on joutunut sairaalaan kuntoutukseen TAI jos hahmo on joutunut vankileirille, hän on joutunut siellä lääketieteellsiin kokeisiin, minkä seurauksena on joutunut viettämään pitkiä aikoja sairaalassa huonossa kunnossa. Riippumatta siitä, millä tavoin hahmo sairaalaan päätyy, hänellä ei ole sairaala-ajasta juuri muistoja. Hän tietää olleensa leikkauksessa (tai useammassa) ja on sen jälkeen joutunut opettelemaan alusta lähes kaiken (mm kävelyn ja puheen). Sairaalassa on vierähtänyt noin puoli vuotta.

Sairaalasta hahmot on rekrytoitu (vaihtoehtoja ei ole jätetty) armeijaan, jossa heidät on koulutettu terrorismin vastaisiksi taistelijoiksi. Hahmojen erityiskyvyt ovat heränneet armeijassa. Muistona sairaala-ajasta hahmoilla on kaksi pientä, hiusten alle peittyvää arpea päässä, yksi kummallakin sivulla. Armeijassa hahmot ovat saaneet vasempaan kämmenselkäänsä mikrosirun, jollainen on kaikilla sotilailla.

Hahmot eivät nuku, vaan vaipuvat syvään horrokseen, jonka aikana keräävät voimiaan (ts. kasvattavat blood poolia). Tällöin hahmojen "sielu" irtaututuu ruumiista ja hahmot vaeltavat henkimaailmassa, heidän vanhassa kodissaan. Hahmo voi henkimaailmassa ottaa minkä tahansa muodon, koska hahmolla ei varsinaisesti ole henkimaailmassa muotoa ollenkaan. Hahmo voi myös puhua muille hengille (ja hahmot voivat puhua keskenään). Mutta tästä lisää myöhemmin...
Kuva
Avatar
kardinaali
 
Viestit: 403
Liittynyt: 19.11.2009 12:34

Re: Sky City Sofia

ViestiKirjoittaja kardinaali » 25.03.2014 20:35

Tässä vähän ontuva (sori, ei oikein irtoa teksti) tarina siitä, millaisia poliisit voivat olla. Ja millainen auktoriteetti poliiseilla on.

*****
Johanna raahasi painavaa perunasäkkiä pitkin Sky City Sofian yhdennentoista kerroksen käytävää. Katossa olevat led-valot himmenivät hitaasti kertoen, että yö oli tulossa. Pian valaistuksena loistaisivat vain ravintoloiden ja kauppojen neonkilvet sekä pienet iltalamput, eli Sky City Sofian ”tähtitaivas”. Johanna halusi ehtiä kotiinsa ennen sitä. Pimeällä alkoivat varkaat liikkua.

Äkkiä Johannan tien katkaisi neljän poliisin partio, joka käveli hänen eteensä nurkan takaa.

”Seis!” Yksi poliisi huusi Johannalle ”Mitä sinulla on mukanasi?”

”Perunoita”, Johanna vastasi ja näytti säkkiä. Häntä hermostutti, sillä perunat oli ostettu mustan pörssin kauppiaalta. Johanna aikoi keittää niistä miehensä kanssa viinaa, jota myisi kaikille halukkaille. Viinan trokaaminen oli Sky City Sofiassa rangaistava teko, josta saattoi joutua vankileirille. Siellä istui jo Johannan maanmiehiä ja –naisia tuomittuna kyseisestä rikoksesta.

Poliisit tulivat aivan Johannan viereen ja yksi viilsi säkin kyljen auki veitsellään. Multaiset perunat vierivät lattialle.

”Näytä leimattu elintarvikepassi”, toinen poliisi käski. Johannaa alkoi heikottaa.

”Minulla… ei ole sitä mukana”, Johanna valehteli. Hän tiesi, ettei valhe menisi läpi. Hän oli pulassa. Poliisit kerääntyivät Johannan ympärille ja yksi heistä kaivoi kumisen pampun esiin.

”Anna henkilöllisyystodistuksesi ja työpassisi”, käsi samainen poliisi, joka oli tiedustellut elintarvikepassia. Johanna nielaisi ja kaivoi laukustaan henkilöpaperinsa. Hän tiesi, että suomen kansalaisuus herättäisi epäilyjä, sillä edelliset pidätetyt viinanpolttajat olivat myös olleet alimmalla sektorilla asuvia suomalaisia.

”Odottakaa, emmekö voisi neuvotella tästä”, Johanna sanoi kun poliisit tutkivat hänen papereitaan. ”En minä mitään laitonta aio, minä vain ostin perunoita. Onko se iso rikos?”

”Mistä sinä ostit ne?” Tiukkasi yksi poliiseista.

”Tuolta kaupasta”, Johanna valehteli ja osoitti lähikaupan suuntaan. Poliisi virnisti:
”Valehtelet. Siinä tapauksessa sinulla olisi ollut elintarvikepassi mukanasi. Eikä kukaan pysty ostamaan tällaista määrää perunoita laillisesti.”

”Emmekö me voisi jättää tätä asiaa tähän”, Johanna sanoi vaimealla äänellä.

”Nainen, sinä tulet meidän mukaamme. Meillä on muutamia kysymyksiä, joihin saat vastata asemalla. Sinun tilannettasi helpottaisi suuresti, jos kertoisit meille kuka nämä perunat myi.”

Silloin Johanna joutui paniikkiin. Hän ryntäsi poliisien välistä käytävälle ja yritti päästä karkuun. Hänellä ei ollut mitään menetettävää. Pako ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä äkkiä Johannan kehon läpi kävi viiltävä kipu poliisien etälamauttimen pysäyttäessä hänen juoksunsa. Johanna kaatui maahan. Yksi poliiseista tarttui häneen kovakouraisesti, väänsi Johannan kädet selän taakse ja laittoi hänelle käsiraudat. Sitten Johannaa lähdettiin taluttamaan kohti kerrosvartijan toimistoa. Johanna itki. Ei menisi kauaakaan, ennen kuin poliisit saisivat selville hänen kotinsa. Ja ratsiassa he löytäisivät viinat ja pidättäisivät hänen miehensä. Ja jos huhut pitivät paikkaansa, poliisit eivät kaihtaneet kiduttamistakaan. Johanna tiesi liikaa. Hän itki pelosta ja epätoivosta.

Kun poliisit ja Johanna olivat kadonneet, alkoi lähiasuntojen ovista tulvia ihmisiä hiljaiselle kadulle. He syöksyivät maassa makaavan perunasäkin kimppuun ja yrittivät kerätä itselleen mahdollisimman monta perunaa. Ketään ei kiinnostanut Johannan kohtalo. Ihmiset olivat vain iloisia siitä, että saivat ilmaista ruokaa.
Kuva
Avatar
kardinaali
 
Viestit: 403
Liittynyt: 19.11.2009 12:34


Paluu Geneeristä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron